Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Росії учасників «тракторного маршу» на Москву пересадили в автобуси ОМОНу

Колона з 17 тракторів і декількох десятків машин стартувала 21 серпня з Краснодарського краю.


У Росії учасників «тракторного маршу» на Москву, що стартував двома днями раніше в Краснодарському краї, затримали співробітники ОМОНу. Про це повідомляє LB з посиланням на РБК.


«Нас витиснули, вони стали ланцюгом і витиснули нас в автобуси», — розповів агентству учасник акції, краснодарський фермер Олег Петров.


Він заявив, що учасників уже «привезли до відділка». Сам Петров перебуває у відділенні, йому не сказали, «через що і на скільки затримали».


Один з організаторів акції, Олексій Волченко, заявив телеканалу «Дождь», що затримали всіх, хто їхав — «60-70 осіб». За словами Волченка, учасники акції «сиділи в кафе і не вчиняли ніяких протиправних дій». Затримання проводили близько ста бійців ОМОНу.


21 серпня після мітингу фермерів у станиці Казанській Краснодарського краю тракторна колона з 17 тракторів і декількох десятків машин стартувала на Москву. Учасники акції мали намір у Москві зустрітися з федеральною владою.


22 серпня фермери Кубані, учасники протесту проти повального рейдерства, увійшли на територію Ростовської області. Близько полудня, неподалік від селища Дорожнє, колону заблокували поліцейські.


Нагадаємо, що з кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи «Платон», яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних трасах.


26 лютого Держдума РФ ухвалила в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок — до пікетування.


 

Telegram Channel