Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

За героїзм отримали Герої

Сьогодні Петро Порошенко присвоїв звання Героя України чотирьом військовим, в тому числі посмертно – капітану Сергію Колодію і солдату Ігорю Брановицькому

Також звання Героя України присвоєно двом десантникам – полковнику Андрію Ковальчуку (перший заступник командувача ВДВ) і капітану Валерію Чибінєєву (командир роти снайперів 79-ї бригади ВДВ). Про це повідомляє сайт глави держави.


Ігор Брановицький служив в 81-ї окремій аеромобільній бригаді, загинув 21 січня 2015 року. Він допоміг вийти двом пораненим з нового терміналу Донецького аеропорту, повернувся назад і був узятий в полон. За свідчення очевидців, його застрелив бойовик Арсеній Павлов (Моторола).


Сергій Колодій, який служив в 93-й окремій механізованій бригаді, загинув в Донецькому аеропорту 28 вересня 2014 року.



Сергій Колодій, який служив в 93-й окремій механізованій бригаді, загинув в Донецькому аеропорту 28 вересня 2014 року.



Андрій Ковальчук на посаді комбрига 80 ОАМБр брав участь в операціях по звільненню цілого ряду населених пунктів, в тому числі Слов'янська, Щастя, Лутугине та інших. Командував обороною Луганського аеропорту в серпні 2014 року. Двічі був поранений за час АТО.


Валерій Чибінєєв в складі 1 аеромобільно-десантного батальйону брав участь у визволенні Лиману (колишній Червоний Лиман). У червні 2014 року його підрозділ взяв у полон двох бойовиків. У липні того ж року він разом з товаришами витягнув з підбитого танка трьох бійців. У січні 2015 року захищав Донецький аеропорт біля злітної смуги. У липні 2016 року командував операцією, під час якої було вбито 12 бойовиків. В кінці місяця отримав поранення.





 

Telegram Channel