Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

«Шляхетське зібрання» у Затурцях

Відкриттям виставки живопису художника Ореста Хмельовського «Моя Волинь, мої Карпати», стаціонарною експозицією «Цей шляхетний світ мережива» та музичною сторінкою від скрипальки й композитора Іванни Ворошилюк і жіночого вокального тріо «Віра. Надія. Любов» відзначили цими днями перше 5-річчя Затурцівський меморіального музею В’ячеслава Липинського, що у Локачинському районі


Валентина ШТИНЬКО


Шлях створення музею був досить важким, — каже його незмінний директор Віталій Кушнір. — Адже тривалий час ім’я В’ячеслава Липинського замовчувалося. Перші публікації про великого українця з’явилися лише через 60 років після його смерті. Коли почали створювати музей, родина Липинських, яка живе у Польщі, спочатку несміливо надсилала лиш ксерокопії деяких документів. А коли у 2012 році побували у Затурцях, вирішили: все, що пов’язане з його життям і діяльністю, повинно зберігатися тут.



За час існування в музеї побували сотні відвідувачів із різних куточків світу, відбулося 57 найрізноманітніших виставок.



 


За час існування в музеї побували сотні відвідувачів із різних куточків світу, відбулося 57 найрізноманітніших виставок, він став справжнім осередком культурного життя Затурець і району.


Учасники «Шляхетського зібрання», вже другого в історії музею, переглянули відеоматеріали, які нагадали етапи нелегкого становлення культурної установи, прогулялися старовинним парком, який пам’ятає відлуння кроків родини Липинських і гостро потребує порятунку й реконструкції.


 

Telegram Channel