Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Убивці в погонах будуть покарані

У Кривому Озері Миколаївської області 24 серпня поліцейські впритул розстріляли чоловіка. У зв’язку із цим, місцеві жителі вночі штурмували райвідділ поліції.

За попередніми даними, інцидент стався вночі з вівторка на середу в будинку загиблого. Між подружжям сталася сімейна сварка. Жінка викликала поліцію. На момент її прибуття чоловік вийшов з дому і ліг спати в автомобілі. Троє поліцейських зайшли у двір і витягли господаря з машини. На руки йому одягли наручники. Потім з райвідділу приїхали ще троє осіб. Правоохоронці почали бити главу сім’ї на очах у дружини, його матері та двох дітей. Потім вони 4 пострілами впритул розстріляли чоловіка. Від отриманих ран він помер на місці.


Загиблого звали Олександр Цукерман, йому був 31 рік. За словами сусідів, чоловік був порядною людиною, родина — цілком благополучною, жили в достатку.



«Експертиза встановила, що крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолета», — повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.



Пізніше усіх шістьох поліцейських, які брали участь в інциденті, затримали, було прийнято рішення про етапування їх до Миколаєва. Кілька сотень жителів Кривого Озера спробували вчинити самосуд над підозрюваними у вбивстві. В результаті деякі з них отримали тілесні ушкодження. Після того, як усіх повантажили в автозак, натовп почав розхитувати автомобіль і тільки дивом його не перекинув.


«Експертиза встановила, що крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолета», — повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.


Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе прийняла рішення розформувати Кривоозерське відділення. «Покарати винних — загальна позиція Нацполіції, Генпрокуратури й Міністерства внутрішніх справ України», — заявила вона.


Справа набула суспільного резонансу і її вже називають «Врадіївкою №2».


 


 

Telegram Channel