Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Добровільно приєдналися... з третьої спроби

Об’єднання територіальних громад — вимога часу. Прийняті відповідні погодження щодо приєднання до Любешівської об'єднаної територіальної громади восьми сільських рад – Зарудчівської, Судченської, Березичівської, Бихівської, Деревківської, Залаззівської, Великокурінської та Любешівськоволянської.

Марія СТРУК


А минулого вівторка на позачерговій сесії Седлищенської сільської ради депутати прийняли рішення про приєднання громад сіл Седлище та Угриничі до Любешівської територіальної громади. Правда, зробили це лише з третьої спроби.



Нині вже не освітлюється центральна вулиця села, не фінансується ремонт доріг, не вистачає коштів на утримання пожежної частини.



Варто зазначити, що це питання дещо раніше розглядалося на черговій сесії сільської ради. Але тоді депутати майже одноголосно не підтримали запропонованого рішення. Тож питання щодо об'єднання було винесене на позачергову восьму сесію, яка відбулася вже за участю голови районної ради Петра Нагорного та першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Фесика. Вони прибули на зустріч із депутатами, аби роз’яснити суть питання об’єднання громад, незворотність цього процесу та важливість у першу чергу для самих жителів. Адже, для прикладу, на сьогоднішній день, за інформацією седлищенського сільського голови Людмили Ланевич, ця сільрада займає останнє місце в районі щодо виконання бюджету. Нині вже не освітлюється центральна вулиця села, не фінансується ремонт доріг, не вистачає коштів на утримання пожежної частини. Тож і це слід було враховувати, приймаючи рішення про об’єднання. Адже то процес неминучий. Та й створені об'єднані територіальні громади переходять на прямі бюджетні відносини, тобто отримуватимуть кошти безпосередньо із державного бюджету на розвиток своєї громади. І, як переконує практика, це доволі хороші шанси для ефективної розбудови територій. На цьому неодноразово наголошували очільники районної влади. І до цієї думки прислухались.

Telegram Channel