Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Лучани не хочуть побудинкових лічильників

На засіданні антикризового енергетичного штабу області серед іншихбуло порушено питання встановлення побудинкових лічильників газу.


Мова йшла про ситуацію з встановленням побудинкових лічильників, позаяк існує проблема їх встановлення через масові відмови домовласників, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації. На думку голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, потрібно встановлювати індивідуальні газові лічильники, адже в інакшому випадку це навантаження на громадян викличе масу незадоволення.


Як пояснив директор департаменту обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Олег Вінцюк, при наявності в будинку газового лічильника, то при розрахунку береться загальний об’єм природного газу, який пройшов по лічильнику, далі віднімається об’єм природного газу, який люди спожили з індивідуальними лічильниками, і решта розділяється між зареєстрованими мешканцями будинку.



Це не зовсім справедливо з людської точки зору, адже не усі в однаковому об’ємі споживають газ.



 


Відтак, на думку голови облдержадміністрації, це не зовсім справедливо з людської точки зору, адже не усі в однаковому об’ємі споживають газ. Тож на питання чому не встановлюються індивідуальні лічильники, представник ПАТ «Волиньгаз» пояснив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики на цей рік запланувала безкоштовне встановлення загальнобудинкових лічильників і це включено в інвестиційні програми.


– Ми не проти встановлювати індивідуальні лічильники, але на даний момент відповіді на це питання, порушене перед НКРЕ, поки нема, – відзначив Олег Вінцюк.


Тому Володимир Гунчик вважає, що потрібно звернутися до Міністерства регіонального розвитку та будівництва, НКРЕ та Кабінету Міністрів України з проханням внести відповідні зміни в інвестиційні програми газопостачальних організацій і зосередити увагу на встановленні поквартирних лічильників.


– В мене сьогодні на прийомах десятки звернень по питаннях встановлення побудинкових лічильників, тому треба починати це обговорювати та піднімати цю проблему, – наголосив керівник вищої виконавчої гілки влади області.


 

Telegram Channel