Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
З ким торгує Волинь

Волинь-нова

З ким торгує Волинь

У січні–червні обсяг експорту товарів становив 280,4 мільйона доларів США, імпорту – 499,1 мільйона доларів. Порівняно з відповідним періодом 2015 року експорт зменшився на 9,4 відсотка, імпорт – зріс у 1,7 раза.

Євгенія СОМОВА


За інформацією головного управління статистики у Волинській області, зовнішньоторговельні операції область здійснювала із партнерами 104 країн світу, експортували товари в 78 країн, імпортували – із 83.



Найвагоміші експортно–імпортні операції серед країн-членів ЄС — з Німеччиною, Польщею, Нідерландами, Австрією, Угорщиною, Словаччиною, Литвою та Францією.



Для економічного розвитку регіону важливою є торгівля з країнами Європейського Союзу. До них експортували товарів на 228,5 мільйона доларів (81,5 відсотка загального обсягу), імпортовано – на 303,6  мільйона доларів (60,8). Найвагоміші експортно–імпортні операції серед країн-членів ЄС — з Німеччиною, Польщею, Нідерландами, Австрією, Угорщиною, Словаччиною, Литвою та Францією. Серед інших країн світу найбільше експортували товарів до Білорусі, Російської Федерації, Єгипту та Казахстану, на них припадало 59,5 відсотка загальної суми експорту товарів інших країн, імпортували – з Білорусі, Ізраїлю, Російської Федерації, Китаю та Азербайджану.


 


 

Telegram Channel