Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Волині виявили африканську чуму свиней

Під загрозою опинилися Ратнівський та Любешівський райони

 


Нещодавно ми писали про падіж свиней у Любешівськолму районі. Йшлося про підозри на хворобу «пастерельоз». Проте, як стало нам відомо з власних джерел, у двох північних районах області виявили африканську чуму свиней.


— Підтверджено африканську чуму свиней, — зазначив у коментарі начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський. — Уже зранку працюють дві групи людей з обласного управління, з обласної лабораторії. Завтра у районах засідатимуть протиепізоотичні комісії, які намітять необхідні заходи. Хоча фахівці працюють вже сьогодні, бо у нас була підозра на африканську чуму. Тому ми направили спеціалістів для організації відповідних робіт. Відряджаємо на допомогу працівників та транспорт з інших районів.



Збудника страшної інфекції виявили у Любешові, селі Воля Любешівська та на хуторі за чотири кілометри від Залізниці. На Ратнівщині африканську чуму знайшли в Кортелісах.



 


Збудника страшної інфекції виявили у Любешові, селі Воля Любешівська та на хуторі за чотири кілометри від Залізниці. На Ратнівщині африканську чуму знайшли в Кортелісах. У Залухівській сільській раді, де також був падіж свиней, за словами Богдана Лозинського, інфекції не знайшли.


Про розміри карантинної зони вирішуватимуть протиепізоотичні комісії при райдержадміністраціях.


Нагадаємо, що при виявленні африканської чуми встановлюють три зони: протиепізоотичний осередок, захисна зона та зона нагляду. У протиепізоотичному осередку інфекції поголів’я свиней знищують повністю.


 

Telegram Channel