Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині викрили канал переміщення цигарок у Європу

Волинь-нова

На Волині викрили канал переміщення цигарок у Європу

До злочинної схеми причетні прикордонники

       У результаті проведення комплексу заходів оперативними співробітниками Луцького прикордонного загону та відділу внутрішньої безпеки Північного регіонального управління спільно з співробітниками військової прокуратури Луцького гарнізону і СБУ в рамках кримінального провадження було викрито один з механізмів здійснення даної протиправної діяльності та встановлено ряд осіб причетних до неї.



Зокрема, на автовокзалі міста Любомль Волинської області було задокументовано факт отримання хабара у розмірі 500 доларів США. Кошти передавав місцевий житель військовослужбовцю одного з підрозділів за сприяння в незаконному переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів.



Зокрема, на автовокзалі міста Любомль Волинської області було задокументовано факт отримання хабара у розмірі 500 доларів США. Кошти передавав місцевий житель військовослужбовцю одного з підрозділів за сприяння в незаконному переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів, інформує сайт держприкордонслужби України.


В подальшому, спільною міжвідомчою групою було проведено обшуки у приватних господарствах осіб, які неодноразово затримувались за спроби незаконного переміщення тютюнових виробів з України до Республіки Польща в межах Волинської області.


У результаті проведених обшуків було виявлено та вилучено 20  тисяч доларів США, 14 мобільних телефонів, картки мобільних операторів, записники зі схемами протиправної діяльності та грошових витрат. Також, правоохоронцями вилучено декілька транспортних засобів, які використовувались даними особами.


Поряд з цим встановлюється коло інших військовослужбовців, які можуть бути причетними до злочинної схеми. На даний час проводяться невідкладні процесуальні заходи. Слідство триває.


 

Telegram Channel