Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На могилі Богдана Ступки встановили перевернуте дерево

Волинь-нова

На могилі Богдана Ступки встановили перевернуте дерево

26 серпня виповнилося 75 років із дня народження актора

У Києві на Байковому кладовищі відкрили пам'ятник актору Богдану Ступці.


Замість дерев'яного хреста на могилі з'явився гранітний постамент і металева скульптура. Пам'ятник символічний. Виконаний у формі дерева корінням догори. Частиною скульптури є свічник і натільний хрестик - точна копія того хрестика, який носив актор. На могильній плиті зображений колаж з героями, яких зіграв Ступка. Його виконав художник Сергій Якутович.



Частиною скульптури є свічник і натільний хрестик - точна копія того хрестика, який носив актор.



 


Автором проекту надгробка став близький друг сім'ї актора і скульптор одесит Михайло Рева, повідомляє Gazeta.ua За свою роботу він не взяв грошей. Раніше колишня невістка Богдана Ступки, Ірина, розповідала, що на цей пам'ятник необхідно щонайменше 1 млн грн.


"Ми - люди мистецтва. Таких великих коштів не маємо. До 75-ліття з дня народження свекра нарешті змогли зібрати потрібну суму. У цьому дуже допоміг Юрій Луценко", - каже вона.


"Їздили зі скульптором до Львова і села Куликів, щоб відчути енергетику, в якій зростав тато. Михайло накупив книжок про українські дерев'яні церкви, архітектуру і символізм. Так у нього виникла ідея памятника", - розповідає син актора Остап Ступка.

Telegram Channel