Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Рівненська область – єдина, де збільшується кількість населення

У першому півріччі 2016 року у Рівненській області народилося 7540 людей, що на 28 більше, ніж померло, повідомляє Державна служба статистики

Крім Києва, Рівненщина – єдиний регіон в країні, де народжуваність перевищує смертність. На Волині за цей період народилось 6318 дітей, природне скорочення населення становить 764 людини. За останнє десятиріччя це – другий рік поспіль, коли у Волинській області фіксується від’ємний природній приріст населення.



За останнє десятиріччя це – другий рік поспіль, коли у Волинській області фіксується від’ємний природній приріст населення.



 


Незважаючи на це, наша область належить до регіонів з найкращими демографічними показниками. Зокрема, якщо у 2013 році сумарний коефіцієнт народжуваності в Україні становив 1,51 дитини на жінку (це приблизно дорівнює середньоєвропейському), то в нашій області на кожну жінку припадає 1,85 дитини, а на Рівненщині – 2. Водночас лише для простого відтворення поколінь це показник має бути не меншим, ніж 2,1.  


Усього у першому півріччі через перевищення смертності над народжуваністю населення України скоротилось на 109 тисяч осіб.

Telegram Channel