Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

…А туші свиней скидав просто у водойму

Знову скандал на Миколаївщині. Там у селі Ташине Березанського району фермер викинув у Тилігульський лиман та на його береги 150 туш здохлих свиней, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Миколаївські вісті"

Депутат Березанської районної ради від Андрій Гроза повідомив: «Місцевий житель Жаров, відомий серед жителів села як браконьєр, що не оформив фермерське господарство, займався незаконним вирощуванням свиней в'єтнамської породи. Він не доглядав за ними належним чином, що призвело до масової загибелі. 



Тварини померли не від інфекційних захворювань, а від голоду.



Не звернувшись до служб, відповідальних за їхнє поховання, і ветеринарних лікарів району, щоб встановити причину смерті тварин (враховуючи, що в Миколаївській області – африканська чума), фермер спробував приховати факт мору, ховаючи і розкидаючи трупи тварин по очеретах. Місцеві жителі звернули увагу на різкий трупний запах, що поширювався довкола, і почали бити на сполох". Поголів'я становило 150 тварин. Ветеринарні лікарі дістали останки з лиману для проведення експертизи. Результати аналізів засвідчили, що тварини померли не від інфекційних захворювань, а від голоду.

Telegram Channel