Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Шахтарській столиці Волині у свої 66 років є чим гордитися! (Програма заходів)

27 – 28 серпня нововолинці святкують День міста і День шахтаря

Календар  історичного літопису наймолодшого міста на Волині відраховує шістдесят шосту річницю з часу його заснування.Щороку ці дні  збирають у родинне коло близьких і друзів, добрих приятелів і бажаних гостей.На урочистості, які відбулися у міському Палаці культури з нагоди цих дат, завітали заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк,  перший заступник міського голови Володимир-Волинської міської ради Ярослав Матвійчук та заступник Луцького міського голови Андрій Киця, інформує офіційний сайт Нововолинської міської ради http://www.novovolynsk-rada.gov.ua/ .


 Як зазначив міський голова Віктор Сапожніков, цьогоріч святкування проходять дещо скромніше, ніж було у попередні роки. У країні тривають військові дії. На жаль, не додає оптимізму й те, що вугільна галузь, з якою пов’язане становлення шахтарського міста, переживає непрості часи.  


Однакі, це не дає підстав нам опускати руки, сказав керівник міста, наше молоде  місто не зупиняється у своєму розвитку, ми маємо напрацювання і перспективу для подальшого утвердження як значимий промисловий центр.



Як зазначив міський голова Віктор Сапожніков, цьогоріч святкування проходять дещо скромніше, ніж було у попередні роки. У країні тривають військові дії. На жаль, не додає оптимізму й те, що вугільна галузь, з якою пов’язане становлення шахтарського міста, переживає непрості часи. 



Віктор Сапожніков висловив вдячність ветеранам шахтарської галузі. За 66-літню історію Нововолинська тут зростали гірничі династії, які примножували його шахтарську доблесть.  


         Міський голова подякував за самовіддану працю, за любов до рідного міста усім, хто розбудовував його, і тим, хто зараз трудиться у різних сферах господарського комплексу:  хто   будує і лікує, навчає і творить, вболіває за свою малу батьківщину.


     – Вірю, що на наше місто чекає гарне майбутнє. Ми й надалі будемо розбудовувати  його, щоб воно ставало ще більш ошатним і красивим, - наголосив міський голова.


         Теплі слова на адресу нововолинців звучали від  гостей. Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук зачитав вітальну адресу від керівника області Володимира Гунчика.


Щирі вітання нововолинцям та своїм колегам – гірникам  сказали в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Микола Пиріг та голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов


Заслужені відзнаки: державні, обласні та місцеві отримали чимало шахтарів. Серед нагороджених і представники інших галузей, які творять честь і славу міста.


Під час урочистості поклали квіти до меморіальної стели Героїв, на якій увіковічені імена захисників Вітчизни, загиблих за її цілісність та незалежність, а також до пам‘ятного знака першобудівникам Львівсько-Волинського вугільного басейну, завдяки яким і постало на карті Волині й України молоде шахтарське місто.


У програмі святкових заходів на сьогодні – розважальні конкурси та забави для дітей, виставка фоторобіт місцевих художників, футбольні змагання, святкова лотерея та концерт.






 

Telegram Channel