Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Горохівщина мала чим похвалитись перед білорусами

Волинь-нова

Горохівщина мала чим похвалитись перед білорусами

Цими днями у Волинському обласному державному центрі експертизи сортів рослин у селі Звиняче, де завідувачем Горохівської сортодослідної станції є Тарас Мельник, побувала делегація з Республіки Білорусь

Олег ДІДИК


Делегацію друзів-сябрів очолював директор ДУ «Державна інспекція з випробування та охорони сортів рослин» Володимир Бейні. Разом із гостями з сусідньої держави в нашому районі побували директор Українського інституту експертизи сортів рослин, доктор економічних наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України Сергій Мельник, директор філії УІЕСР «Волинський ОДЦЕСР» Володимир Харчук, керівники філій УІЕСР Іван Дудник з Тернопілля, Василь Кузько з Львівщини, Василь Паньків із Івано-Франківщини, Анатолій Рябий із Вінниччини і Людвік Янішевський із Житомирщини.



Історія Волинського обласного державного центру експертизи сортів рослин розпочалася в селі Звиняче ще в далекому 1946 році.



Поважну й солідну делегацію в Звинячому зустрічали голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк і начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Микола Панасюк.


Володимир Харчук і Тарас Мельник презентували гостям Волинський обласний державний центр експертизи сортів рослин, історія якого розпочалася в селі Звиняче ще в далекому 1946 році. Білорусів було ознайомлено з результатами випробування сортів рослин торік і в 2016 році. Всі разом оглянули дослідні ділянки кукурудзи, які сіяв та старанно доглядає агроном Василь Прокопчук, та сої. Підписано угоду про співпрацю.


 





 

Telegram Channel