Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Якщо є господар на селі, то не треба феодала в області

Сьогодні відбуваються перші вибори місцевих голів та депутатів ще в одній об’єднаній територіальній громаді у Волинські області та у трьох – у Рівненській

Йдеться про Люблинецьку селищну об’єднану громаду на Волині (усього їх в області стане 7) та Мирогощанську, Локницьку і Козинську сільські об’єднані громади на Рівненщині (буде 11 об’єднаних громад). У Люблинці за крісло голови змагаються Олександр Федонюк, який колись уже очолював селищну раду, та чинний голова Наталія Сіховська.



Наразі в Україні створено 184 об’єднаних територіальних громади.



«Сподіваюсь, що найближчим часом до існуючих громад приєднаються сусідні, щоб мати більше ресурсів і можливостей для розвитку. Крім того, розраховую на якнайшвидше прийняття парламентом законодавчого пакету з децентралізації», – заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Зазначимо, що останнім часом процес створення об’єднаних громад дещо пригальмувався. Він може прискоритись, якщо парламент прийме кілька важливих законопроектів щодо «реформи № 1», як часто називають процес децентралізації, зокрема, надасть право громадам розпоряджатись землею за межами їхніх населених пунктів.


Нагадаємо, що наразі в Україні створено 184 об’єднаних територіальних громади.





 

Telegram Channel