Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Україна – найсильніша в літньому біатлоні!

4 золоті, 3 срібні і 4 бронзові медалі завоювали наші спортсмени на літньому чемпіонаті світу в естонському місті Отепяя

Петро ПАС


В останній день змагань наші діяли за принципом: жодної гонки без медалі. Спочатку Анастасія Меркушина серед юніорок своє «золото» в спринті розміняла на «бронзу» в гонці переслідування. Потім у цій же дисципліні серед чоловіків за 3-є місце ухопився Олександр Жирний.


За ним у жінок Олена Підгрушна фінішувала першою, але, щоправда, за спиною переможниці фінки Кайси Макярайнен. Ну а юніори гарантували нашим тріумф, здобувши в гонці переслідування аж 2 нагороди: «золото» – в Антона Мігди і «бронзу» – Максим Івко.



Українець Антон Мігда здобув у двох гонках два «золота»!



У підсумку у 8 гонках чемпіонату Україна виборола 11 медалей: 4 «золота», 3 «срібла» і 4 «бронзи», що гарантувало нам перше загальнокомандне місце в світі. По 2 перемоги є ще в команд Словаччини і Фінляндії.


Мультимедалістами серед наших стали Олена Підгрушна – 3 медалі в трьох гонках («золото» в спринті, «срібло» в гонці переслідування і «срібло» в змішаній естафеті), Анастасія Меркушина  – 3 («золото» в спринті, «срібло» в змішаній естафеті і «бронза»в гонці переслідування), а також Антон Мігда – 2 «золота» у двох гонках – спринті і персьюті.








 

Telegram Channel