Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Ратнівщині встановили карантин

Як відомо, у Кортелісах Ратнівського району виявили збудника африканської чуми.

Сергій НАУМУК


Під час засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації були окреслені заходи стосовно ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання.



На в’їздах у Кортеліси встановлено ветеринарно-поліцейські пости. Ввіз та вивіз свинини, м’ясних продуктів та субпродуктів заборонено.



Територію села Кортеліси оголосили неблагополучною щодо африканської чуми свиней. Протиепізоотичним осередком (зоною високого ступеня ризику) визначили власне це село. У зону захисту увійшли території Млинівської та Височненської сільських рад. У зону нагляду — села Щедрогірської, Самарівської, Самари-Оріхівської, Залухівської, Гірниківської, Річицької, Межиситівської, Прохідської сільських рад та Ратнівської селищної ради.


На в’їздах у Кортеліси встановлено ветеринарно-поліцейські пости. Ввіз та вивіз свинини, м’ясних продуктів та субпродуктів заборонено. Робоча група має визначити місце для спалювання трупів свиней. Облік мертвих тварин вестиме сільська рада. Ратнівська райдержадміністрації має направити в облдержадміністрацію документи для виділення коштів на відшкодування збитків власникам свиней в епізоотичному осередку.


Карантин можуть зняти не раніше, ніж через 40 днів після проведення всіх заходів згідно з планом.


 

Telegram Channel