Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Особливим діткам – незабутній відпочинок і шоколадний фонтан!

Волинь-нова

Особливим діткам – незабутній відпочинок і шоколадний фонтан!

У православному таборі «Стежина добрА» на території Свято-Троїцького монастиря у Старосіллі Маневицького району закінчилася зміна для особливих дітей – із аутизмом, синдромом Дауна, а також вимушених переселенців зі Сходу України.

Лариса ЗАНЮК


Всього понад 70 дітей за кошти жертводавців – парафіян храмів Волинської єпархії УПЦ – змогли оздоровитися фізично і духовно у цьому чудесному місці. Табір посеред соснового лісу, де до найближчого села – 5 кілометрів, має чудодійний вплив на всіх без винятку школярів. Але особливим дітям та їхнім батькам така нагода рідко випадає. А що більшість дітей міських, то відпочинок на природі для них був просто необхідний.



Табір посеред соснового лісу, де до найближчого села – 5 кілометрів, має чудодійний вплив на всіх без винятку школярів.



Волонтери з дітьми інсценізували казки, проводили змагання на воді, розваги – басейн просто неба спекотними серпневими днями був найулюбленішим місцем відпочинку для особливої дітвори. А останній день у таборі запам'ятається спільним походом на Богослужіння у храм Свято-Троїцького Старосільського жіночого монастиря. Посповідалися, причастилися, побували на зустрічі з ігуменею монастиря матушкою Софією та ще й отримали подарунки.


Опісля всіх здивував шоколадний фонтан! «Що не вигадаєш заради дитячих усмішок!» – тішаться волонтери Волинської єпархії УПЦ.


А вже 3 вересня у «Стежині добрА» чекають нову зміну – членів Волинського молодіжного Центру реабілітації дітей-інвалідів.


 


 

Telegram Channel