Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Бог знав, що подарувати Наталі, в якої дід і мама – художники

Волинь-нова

Бог знав, що подарувати Наталі, в якої дід і мама – художники

У Нововолинському історичному музеї відкрилася перша персональна виставка картин Наталії Дем'янової «Відлуння».

Алла ЛІСОВА


Обдарована панянка – родом із Нововолинська. Дідусь Наталії – художник Афанасій Ярошук, навчав школярів живопису, прикрасив іконостасом церкву у селі Мовники Іваничівського району. Мама, Надія Афанасіївна, викладала малювання у дитячо-юнацькому центрі шахтарського міста. Отож до пензлика і фарб дівчину прилучали з раннього дитинства.



Наталія розповіла, що на творчість надихає краса природи, любов до людей і до всього, що оточує.



Природній талант вона підкріпила знаннями на кафедрі образотворчого мистецтва Східноєвропейського національного університету, потім – щоденною наполегливою працею. Працюючи дизайнером у міській друкарні, мисткиня паралельно творила картини. Займалася олійним живописом, розписом по тканині, склу, сучасною технікою махенді (розпис по тілу).


Місцеві художники Микола Казюлін та Анатолій Жуков зазначили, що місто отримало ще одного талановитого митця. А найкращих 37 робіт Наталія представила глядачам на першій персональній виставці. Вражає широка палітра техніки малювання і тематика експонованих картин. Колоритно і яскраво написані пейзажі, майстерні портрети. Художниця цікавиться єгипетською тематикою, етномотивами, трипільською культурою. Пані Наталія розповіла, що на творчість надихає краса природи, любов до людей і до всього, що оточує. А ще вона – пише вірші.


І це правда. Її картини ваблять до себе, зачаровують щирістю і непідкупністю, надихають на роздуми про сенс життя.


На знімку: художниця Наталія Дем'янова.


Фото Алли ЛІСОВОЇ.


 


 


 

Telegram Channel