Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

Після вбивства дитини циган вигнали із села (Відео)

Згвалтування та жорстоке вбивство 8-річної дівчинки у селі Лощинівка Одеської області збурило місцевих жителів. У злочині запідозрили 20-річного місцевого хлопця Михайла, який походить із ромської сім’ї. Через це селяни розгромили будинки циган, вимагаючи видворити їх з села

 Петро КАМІНЬ


На тілі дівчинки нарахували 5 проникаючих поранень, заподіяних, ймовірно, викруткою. Експерти також встановили, що мало місце згвалтування. Нелюд розправився із дитиною ввечері, коли її мама була на роботі у барі. Імовірно, вбивця забрав сплячу дитину у той час, коли її вітчим спав. Встановлено, що підозрюваний товаришував з батьком вбитої дівчинки (напередодні вони разом випивали), часто бував у них вдома і навіть доглядав за дівчинкою та її братом.


Однак затриманий хлопець не визнає своєї вини. Якщо ж вона буде доведена, то йому загрожує до 15 років ув’язнення. Тим часом місцеві жителі не стали чекати суду і влаштували погроми. Фактично повністю зруйновано шість хат ромів. Самі цигани встигли втекти. Коли ж через якийсь час дві жінки із дитиною повернулись у село, то їм довелось тікати у поля від розлюченого натовпу. Від звірств – тільки уже з іншого боку – ромських жінок врятували правоохоронці.



У населеному пункті чергує 60 поліцейських, вони охороняють розвалені помешкання циган.



Сім’я підозрюваного жила у цьому селі з радянських часів. Але три роки тому у Лощинівку приїхав ще десяток циганських сімей. Місцеві їх звинувачували у торгівлі наркотиками та крадіжках. Проте і заробляли на циганах, незаконно надаючи їм житло в оренду. Голова Одещини Михаїл Саакашвілі заявив, що в цьому селі був притон і сказав, що «нам потрібно фундаментально зайнятися вирішенням цієї проблеми». От тільки не зрозуміло, де була влада та правоохоронні органи усі ці роки, і чому взагалі ніяк не займалась профілактикою злочинності, а дочекалась трагедії, коли у людей прокинулись тваринні інстинкти.


Щоб загладити конфлікт, ромів переконали залишити Лощинівку. Учора поліція мала створити їм коридор, щоб утікачі змогли забрати свої речі. Проте ніхто з них у село так і не з’явився. У населеному пункті чергує 60 поліцейських, вони охороняють розвалені помешкання циган.


Відео « 24 канал »:



Відео «ТСН.ua»:



 


 


 

Telegram Channel