Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

Білоруси переймають наш досвід

Минулого тижня з робочим візитом у рамках Програми співробітництва в галузі експертизи сортів рослин на Волині перебували делегації Державної інспекції з випробування та охорони сортів рослин Республіки Білорусь та Українського інституту експертизи сортів рослин. Відвідали вони і поля Любешівської лабораторії Волинської філії Українського інституту експертизи сортів рослин у селі Деревок.

Наталія МУХА



Спеціалісти Українського інституту експертизи сортів рослин і ДУ «Державна інспекція з випробування та охорони сортів рослин» Республіки Білорусь детально обговорили програму співробітництва в галузі експертизи сортів рослин двома даними структурами сусідніх держав на 2017 – 2021 роки.



Спеціалісти Українського інституту експертизи сортів рослин і ДУ «Державна інспекція з випробування та охорони сортів рослин» Республіки Білорусь детально обговорили програму співробітництва в галузі експертизи сортів рослин двома даними структурами сусідніх держав на 2017 – 2021 роки. Виявилося, що система такої роботи в Україні та Білорусі суттєво відрізняється. Наприклад, у наших сусідів для проведення державного сортовипробування на належному технологічному рівні, відповідно до вимог методик державного сортовипробування сільськогосподарських культур, станції оснащені сучасною вузькоспеціалізованою малогабаритною технікою, що використовується тільки в науково-дослідних цілях державного випробування. У нас же система експертизи сортів рослин перебуває у стадії реформи.


Змогли білоруські спеціалісти й наочно оглянути дослідні поля на Волині. Побували на Горохівщині та Любешівщині. Разом із директором Волинської філії Українського інституту експертизи сортів рослин Володимиром Харчуком у п’ятницю мали хорошу екскурсію полями Любешівської лабораторії. Тут знані й шановані в нашому районі агрономи Микола й Катерина Мандзики ознайомили гостей із методикою дослідження сортів картоплі на придатність до поширення.

Telegram Channel