Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Лучанам подарували «Змія»

Однойменну казку за мотивами п'єси сучасної авторки Надії Симчич «Марко з Котигорошівки» презентували мешканцям обласного центру народний аматорський театр-студія «ГаРмИдЕр», що діє при Луцькому районному будинку культури.

Євгенія СОМОВА


Це — казка-притча для дітей і дорослих про сьогодення, менталітет українців, пародія на наших сучасників, які не знають хто вони, якого роду-племені. П'єса є продовженням історії родоводу казкового героя Котигорошка і його побратимів — Вернидуба, Вернигори, Крутивуса, та інших мешканців села Котигорошівка. Прем'єра вистави відбулася у Волинському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.



Це — казка-притча для дітей і дорослих про сьогодення, менталітет українців, пародія на наших сучасників, які не знають хто вони, якого роду-племені.



За словами художнього керівника і режисера театру-студії Руслани Порицької, п'єса Надії Симчич весела, динамічна, з яскравими персонажами, українська за своєю суттю та сьогоденна за проблематикою. Через те й гармидерівці вирішили дати їй сценічне життя. Результатом праці стала казка-притча «Змій», яка нікого із присутніх у залі не залишила байдужим. Глядачі оваціями проводжали артистів зі сцени.


 

Telegram Channel