Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У кожному селі — своя пісня

Громади гуртуються знизу. І якщо в економічній сфері робити це буває непросто через відсутність фінансування, то в культурній завжди можна знайти спільні точки дотику.

Сергій МУЗИКА


Це засвідчив звітний концерт художньої самодіяльності сіл Зубильне, Семеринське та Сирнички Локачинського району, присвячений 25-літтю Незалежної України, який відбувся в клубі села Зубильне.


Самодіяльні актори трьох сіл Зубильненської сільради готувалися довго, підбирали репертуар так, щоб не було в ньому пісень-одноденок. Тому глядачі тепло приймали жіночу вокальну групу «Зубиляночка», яка виконала кілька старовинних українських пісень, а також кілька сімейних вокальних колективів, — тріо, дуетів.



Ця подія не тільки запам'яталася селянам, а й надихнула на нові творчі пошуки.



Не обійшлося і без прем'єри — пісні «Наше рідне Зубильне», яку написав завідуючий місцевим клубом Геннадій Столярук на слова самодіяльної поетеси із Затурець Галини Ушакової, яка мешканцям Сирничок подарувала ще й свій вірш про це мальовниче село.


Прикрасила дійство й виставка «Святий Спас прийшов до нас», де приваблювали погляд і смачно пахли коровай і торти майстринь Ірини Кулай і Наталії Столярук, освячений мед, квіти. Ця подія не тільки запам'яталася селянам, а й надихнула на нові творчі пошуки.


Ця подія не тільки запам'яталася селянам, а й надихнула на нові творчі пошуки.


 


 

Telegram Channel