Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

812 днів Ложкіна

Стільки Борис Ложкін пропрацювавглавою Адміністрації Президента

 «Я вдячний Петрові Порошенку за те, що в червні 2014-го несподівано запропонував очолити його адміністрацію, надавши довіру і поставивши перед неймовірним викликом. Вдячний величезній кількості людей, з якими познайомився за ці два з гаком роки і для яких патріотизм і віра в Україну - не просто слова. Вдячний моїй команді в АП, яка працювала в шаленому ритмі майже цілодобово», — пише Ложкін на своїй сторінці у мережі «Фейсбук».



Підписано угоду про асоціацію з ЄС. Кількість бюрократичних перепон для відкриття і ведення бізнесу скоротилася в рази. Сформовано і почало розслідування Національне антикорупційне бюро, створена Спеціалізована антикорупційна прокуратура.



На його думку зроблено більше,ніж може здатися на перший погляд. І це заслуга усієї влади, яка зуміла консолідуватися і навчилася діяти спільно. А ще запущено ключові реформи, які, впевнений він, будуть доведені до кінця і зроблять зміни в країні незворотними. «Підписано угоду про асоціацію з ЄС. Кількість бюрократичних перепон для відкриття і ведення бізнесу скоротилася в рази. Сформовано і почало розслідування Національне антикорупційне бюро, створена Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Прийнято зміни до Конституції, які зроблять судову владу по-справжньому незалежною та ефективною. Вступив в силу закон про фінансування політичних партій. У 32 містах працює нова патрульна поліція. У прокуратури більше немає колишнього колосального впливу на правоохоронну систему. У нечувано стислий термiн побудовано сучасну боєздатну армію», — пише екс-глава АП.


На думку пана Ложкіна, окрім політичнихта воєнних успіхів, «вдалося повернути економіці позитивну динаміку». Хоча він відмічає, що майже 1,5 відсотка зростання економіки недостатньо.


«Для того щоб люди відчули зміни, потрібне щорічне зростання як мінімум в 6 відсотків протягом 10-ти і більше років. Мотором українського економічного дива можуть стати тільки великі приватні інвестиції. Інвестори прийдуть в Україну, якщо створити тут для них максимально сприятливі умови. Україна повинна стати найпростішою для ведення бізнесу юрисдикцією Центральної та Східної Європи. На цьому я хочу зосередитися в якості секретаря Національної інвестиційної ради. Для мене це — черговий амбітний challenge.


Я йду з державної служби, але залишаюся в команді Президента», — зазначив Ложкін.


 

Telegram Channel