Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Затримані в Святогорську «кримінальні авторитети» виявилися дрібними злочинцями

Представників кримінального світу після перевірки відпустили.

 


Близько 100 осіб, яких затримали в Святогорську СБУ і Нацполіція, виявилися не кримінальними авторитетами, як повідомляли раніше, а злочинцями дрібного крою, повідомляє LB з посиланням на голову поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна.



Внаслідок спецоперації було перевірено особистості 88 «добропорядних громадян», в основному дрібного крою, на кримінальному жаргоні — шавки, хоч і з серйозними відбутими термінами.



 


У своєму фейсбуці він написав, що представники злочинного світу приїхали на похорон «злодія в законі» Льохи Краснодонського (Олексій Сальников), який помер від передозування 25 серпня в Чернігові.


«Після похоронної процесії «авторитетні товариші», які прибули практично з усіх областей України, вирішили зібратися для вирішення важливих, на їхню думку, питань, пов'язаних з їх непростим і доволі складним злодійським життям... Тому ми з нашими колегами провели превентивну роботу. Внаслідок спецоперації було перевірено особистості 88 «добропорядних громадян», в основному дрібного крою, на кримінальному жаргоні — шавки, хоч і з серйозними відбутими термінами. Рангом вище товариші відмовилися приїжджати на сходку до нас в область, знаючи наш серйозний характер і ставлення до них», — зазначив Аброськін.


За його словами, затримані пройшли перевірку, але жоден із них кримінальну поліцію Донецької області не зацікавив. Їх відпустили.


Нагадаємо, про те, що в Святогорську 28 серпня затримали 106 кримінальних авторитетів, повідомила СБУ. Затриманих, у тому числі які прибули з Росії, Молдови та тимчасово окупованих територій, повинні були перевірити на предмет зв'язку з терористами «ДНР/ЛНР».


 

Telegram Channel