Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Україні необхідно 200 млрд доларів

Секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін вважає, що необхідно залучати 10 млрд доларів інвестицій щороку для зростання ВВП на 6 відсотків.

«Нам узагалі необхідно десь 10 млрд доларів інвестицій щороку, щоб ми йшли по зростанню ВПП більш ніж 6 відсотків... Ми оцінюємо, що десь 200 млрд доларів необхідні Україні протягом 20 років для того, щоб мати зростання ВВП +6 відсотків щорічно», - сказав він в інтерв'ю «5 каналу», пише LB.


Раніше Ложкін заявив, що, на його думку, для поліпшення рівня життя населення необхідне зростання ВВП на 6 відсотків щорічно.


За його словами, інвестиційні проекти, які буде розробляти інвестрада, заплановано на суму 250-300 млн доларів кожен, а ознакою ефективної роботи інвестради буде поява інвестиційних проектів на більш ніж 1 млрд доларів.



Раніше Ложкін заявив, що, на його думку, для поліпшення рівня життя населення необхідне зростання ВВП на 6 відсотків щорічно.



«Для перших результатів (термін) — наступний рік. Я не можу сказати, що ми можемо бути впевнені щодо (інвестпроектів) по мільярду (доларів) і більше наступного року, але я сподіваюся, що перші проекти понад 200 млн повинні з'явитися і почати реалізовуватися у 2017-му», — сказав Ложкін.


Він також повідомив, що до роботи інвестради заплановано залучати іноземних фахівців, зокрема як експертів.


 


 


 


 


 

Telegram Channel