Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Волинські фермери хочуть пересісти на літаки

Малу авіацію використають для обробітку полів.

Сергій Наумук


Останнє засідання Ради Асоціації фермерів і приватних землевласників Волині, яке проходило на Ковельщині на базі господарства Віктора Лук’янчука, мало нетиповий формат. Про це «Волині-новій» ексклюзивно повідомив голова АФЗВ Микола Собуцький. Йшлося насамперед про розвиток кооперації. Найбільше готовими до об’єднання виявилися овочівники, виробники зерна та сої. Активістам та керівникам Микола Тихонович вручив книжку Ярослава Шабали про аграрні реформи у ХХ столітті на Волині.



Одним з таких сміливців був заступник голови АФЗВ Віктор Лук’янчук, який оглянув власні поля з висоти пташиного польоту.



Під час заходу волинські фермери піднялися над буденними проблемами. У прямому і переносному значенні. Адже на запрошення фермерів прибули члени Луцького аероклубу «Крила Волині». Охочі змогли піднятися в повітря разом з авіаторами. Одним з таких сміливців був заступник голови АФЗВ Віктор Лук’янчук, який оглянув власні поля з висоти пташиного польоту. Наразі сільгоспвиробники розглядають питання щодо залучення малої авіації для обробітку полів. Адже це може бути економічно значно вигідніше, ніж традиційний обробіток технікою. Тим більше, що луцький аероклуб береться обробляти навіть невеликі поля.


Того ж дня фермерський актив взяв участь в освяченні храму Всіх святих землі Української в урочищі Вовчак та в панахиді до річниці Іловайської трагедії.


 

Telegram Channel