Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

На Любешівщині перекрили дорогу

У такий спосіб люди протестували проти введення карантину у зв’язку із розповсюдженням африканської чуми свиней.

Олег ПЛАЗОВСЬКИЙ


Сьогодні в селі Любешівська Воля Любешівського району місцеві жителі перекрили автодорогу державного значення Луцьк–Маневичі–Любешів–КП Дольськ. У центрі села, на вулиці Шевченка, орієнтовно п’ятдесят місцевих жителів безперевно ходили пішоходним переходом і таким чином частково перекрили рух транспорту. Поліцейські забезпечили об’їзд перекритої ділянки для легкових транспортних засобів.



Людей цікавило, які компенсації вони отримають за вилучених домашніх тварин, де спалюватимуть або закопуватимуть туші у випадку їх загибелі.



Так жителі села висловили невдоволення через введення карантину у зв’язку з розповсюдженням африканської чуми свиней. Зокрема, людей цікавило, які компенсації вони отримають за вилучених домашніх тварин, де спалюватимуть або закопуватимуть туші у випадку їх загибелі. Із селянами зустрілися керівники райдержадміністрації, районної ради та Любешівського відділення поліції. Після роз’яснювальної бесіди рух на автодорозі повністю відновили.


Під час акції порушень громадського порядку не зафіксовано. На охорону публічного порядку задіяли шістьох працівників поліції.


 

Telegram Channel