Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Заболоттівську лікарню ніхто закривати не буде (відео)

Волинь-нова

Заболоттівську лікарню ніхто закривати не буде (відео)

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик побував із робочим візитом у Заболоттівській районній лікарні № 2, що в Ратнівському районі (на фото)

Варто наголосити, що неодноразово ширилася інформацію, що цей заклад закриватимуть, відтак колектив навіть приходив зі своїми бідами на особистий прийом до голови облдержадміністрації. Одначе вішати замка на лікарні ніхто не став. Натомість заклад суттєво оновили – здійснили реконструкцію, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.



– Всім розмовам про закриття лікарні не вірте, – наголосив Володимир Гунчик, спілкуючись із колективом закладу. – Робиться все для того, аби люди отримували якісну медичну послугу й були робочі місця.



Відтак, минулоріч за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку й при співфінансуванні з місцевого бюджету Заболоттівської селищної ради реалізовано проект «Реконструкція даху стаціонарного відділення Заболоттівської районної лікарні № 2». Загальна кошторисна вартість – 1,155 млн грн, із яких 1 млн 28 тис. грн залучено саме з Державного фонду регіонального розвитку та 127,2 тис. грн – з місцевого бюджету Заболоттівської селищної ради. Замовником будівельних робіт виступала Заболоттівська районна лікарня № 2, а безпосереднім виконавцем – ТзОВ «Луцьккомунбуд». В рамках проекту  реконструйовано дах із азбестоцементних хвилястих листів та влаштовано новий шатровий дах із високоякісних сучасних матеріалів. Також проведено реконструкцію системи опалення та приміщень стаціонарного відділення лікарні за рахунок коштів стабілізаційної дотації в сумі 482,8 тис. грн. У 2016 році продовжуються роботи з реконструкції приміщень стаціонарного відділення за рахунок коштів обласної субвенції в сумі 600 тис. грн та коштів місцевого бюджету в сумі 35 тис. грн.


Всім розмовам про закриття лікарні не вірте, – наголосив Володимир Гунчик, спілкуючись із колективом закладу. – Робиться все для того, аби люди отримували якісну медичну послугу й були робочі місця. Мені ж хочеться, аби постала Заболотттівська об’єднана громада, аби була можливість ще й залучити кошти на розвиток інфраструктури з Держбюджету. Завдання головне – завершити всі роботи, навести порядок на території й вирішити проблемні питання.


А саме на проблемах наголошували працівники закладу: не вистачає кваліфікованих кадрів, потрібні меблі та медичне устаткування. Останнє проблемне питання голова облдержадміністрації узявся одразу вирішувати – подарував електрокардіограф. Щодо решти висловив ряд міркувань, зважаючи на досвід інших районів, та підтвердив свою готовність долучатися до вирішення відповідних питань.


Відеосюжет про візит – з офіційного сайту Волинської обласної державної адміністрації:



 

Telegram Channel