Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Вогнеборці тепер є і в селі Піщаному

У цьому селі Камінь-Каширського району створено новий підрозділ міісцевої пожежної охорони

Обслуговуватиме він не тільки Піщанську сільську раду, а й чотири сусідні – Великообзирську, Верхівську, Полицівську та Гутоборовенську. Для забезпечення цілодобового чергування в пожежній сільській команді ввели посади водіїв-пожежних, працює телефон та створені усі умови для праці у депо, інформує сайт Управління ДСНС України у Волинській області.



Донедавна такі пожежні підрозділи тільки ліквідовувалися, бо реорганізовані сільгосппідприємства не хотіли брати на себе фінансовий тягар по їх утриманню.



«Донедавна такі пожежні підрозділи тільки ліквідовувалися, бо реорганізовані сільгосппідприємства не хотіли брати на себе фінансовий тягар по їх утриманню, але зараз ми відновлюємо пожежну охорону на селі», – наголосив на урочистому відкритті МПО в Піщаному голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук.


«Наразі в області вже створено 103 підрозділи місцевої пожежної охорони, – зазначив  заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Олег Билиця. –Приємно констатувати, що цього року ними здійснено вже понад 200 самостійних виїздів на гасіння пожеж. Сподіваюся, що позитивна тенденція, яку сьогодні демонструють камінькаширці громадам  інших сіл у справі заснування та утримання місцевих пожежних команд, набуде подальшого розвитку».


 

Telegram Channel