Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
ВІСТІ ІЗ ЗОНИ ЛИХА: свиней усипляють, а згодом – спалять

Волинь-нова

ВІСТІ ІЗ ЗОНИ ЛИХА: свиней усипляють, а згодом – спалять

У Ратнівському і Любешівському районах лютує африканська чума. Епіцентром визнано село Кортеліси

Як нам повідомив перший заступник голови Ратнівської райдержадміністрації, керівник епізоотичної комісії Євген Савлук, на Ратнівщині цілодобово працюють два контрольно-пропускні пункти, на яких проводять огляд та обовязкову дезінфекцію транспорту


Кость ГАРБАРЧУК


Учора в Кортелісах три групи (у складі кожної – двоє ветеринарів, двоє рятувальників, поліцейський та представник сільської влади – голова, секретар та депутати) здійснювали обхід дворів у селі та навколишніх хуторах. Оскільки все поголів'я свиней підлягає знищенню, то тварин усипляють і вивозять у спеціально підготовлений рів, де пересипають хлоркою. Згодом завершать утилізацію й спалять. Відразу проводиться дезінфекція приміщень, де тримали свиней та дворів.



Оскільки все поголів’я свиней підлягає знищенню, то тварин усипляють і вивозять у спеціально підготовлений рів, де пересипають хлоркою. Згодом проведуть утилізацію й спалять.



Також просимо господарів зірвати й спалити підлогу, вивезти гній із хлівів, щоб ліквідувати джерело поширення цієї зарази. У відведених місцях його знезаражуватимуть хлоркою, – зазначив Євген Савлук.


За словами чиновника, нормативними актами передбачено тривалість карантину не менш як 40 днів. Увесь цей час працюватимуть дезінфекційні пости, на яких цілодобово чергуватимуть ветеринари, рятувальники й поліцейські.


Щодо компенсації селянам за знищених свиней (учора у зв’язку з цим у селі Любешівська Воля Любешівського району місцеві жителі перекрили автодорогу державного значення Луцьк – Маневичі – Любешів – КП «Дольськ»), то це питання вирішуватимуть на обласному рівні.


Фото з офіційного сайту Волинської обласної державної адміністрації.


 


 


 

Telegram Channel