Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У поліських глибинках є футбольні таланти (Наше відео)

Волинь-нова

У поліських глибинках є футбольні таланти (Наше відео)

Суперкубок Волині. «Луцьксантехмонтаж-536» – «Стир» (Старий Чорторийськ) – 1:1 (0:1 – Коваль, 56 хв.; 1:1 – Махнюк, 90+1). По пенальті — 2:4

Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ


Луцьк. Стадіон «Авангард. 24 серпня. 15.00. 27 градусів. 1700 глядачів. Суддя Сергій Секунда (Луцьк).


«Луцьксантехмонтаж-536»: Семченко, Філь, Прощерук, Чорнуха (Дмитрук, 46), Романець, Олійник (капітан), В’юник, Неделюк, Кодлубай (Рубцов, 68), Пушкарчук (Кабанов, 68), Махнюк. Тренер Олег Федюков.


«Стир»: Сніжко, Лойко, Каразія, Свентий, Костюченков, Засєкін (капітан), Козлинець (Попіка, 74), Петрук (Лавренюк, 65), Редько, Дячук, Коваль (Бондарчук, 84). Тренер Іван Малець.


Попередження: Лойко (37), Засєкін (45+1), Олійник (62), Махнюк (86), Свентий (86).


«Стир» із Старого Чорторийська цілком можна вважати командою–сюрпризом чи командою–сенсацією волинського аматорського футболу. Першу несподіванку колектив подарував своїм уболівальникам, коли у чвертьфіналі вибив із розіграшу кубка області такого досвідченого бійця, як боратинська «Ласка». На фінальний поєдинок за цей приз маневиччан примусили їхати у Ковель і там зустрічатися з господарями — ще більше досвідченим і титулованим суперником — ФЦ «Ковель», який, до речі, бере участь у чемпіонаті України серед аматорів.


І ця команда на своєму власному стадіоні склала зброю перед «Стиром». Єдиний гол, який забив на 51–й хвилині Володимир Коваль, дозволив маневиччанам повернутися у рідний Старий Чорторийськ із першим в історії клубу почесним трофеєм.


Як виявилося минулої середи, коли розігрувались призи обласної федерації футболу і редакції газети «Волинь–нова», гравці «Стиру» здатні й на більші спортивні подвиги. Хоча мало хто вірив, що сільський колектив зможе здолати багаторазового чемпіона області, неодноразового володаря кубка Волині «Луцьксантехмонтаж-536». А сталося саме так.


Не будемо детально переповідати хід подій на луцькому стадіоні «Авангард», де були удостоєні обидва колективи зіграти центральний матч сезону. У першому таймі спочатку активнішими і наполегливішими були гості. Другу половину 45–хвилинки гостріше провели уже лучани, які втратили принаймні дві 100–відсоткові нагоди (Махнюк і Кодлубай), щоб відкрити рахунок. Слід додати, що в обох ситуаціях відмінно зіграв 17–річний воротар «Стиру» Владислав Сніжко.


Початок другого тайму значно енергійніше розпочали гості. Петро Петрук і Володимир Коваль на 46–й і 51–й хвилинах зобов’язані були забивати із зручних позицій, але надійно у «рамці» діяв голкіпер будівельників Дмитро Семченко. А на 56–й хвилині гостям усе ж вдалося провести ефектний красень–гол. Кращий бомбардир маневиччан Володимир Коваль скористався прострільною передачею з лівого флангу атаки і майстерно з гострого кута пробив по воротах. Голкіпер лучан намагався врятувати становище, але сам влетів із м’ячем у сітку — 1:0.



Відразу після вручення нагород головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний запросив чотирьох гравців «Стиру» на тренування до дублюючого складу команди прем’єр-ліги.



До честі гравців «Луцьксантехмонтажу» вони не змирились з поразкою і буквально кинулись на ворота суперника. В одній з атак вони тричі били по воротах маневиччан, але ті сміливо кидались під м’яч. Ще одного разу здавалося, що «куля» ось–ось влетить у сітку, але в останню мить захисник Роман Свентий виніс м’яч з лінії порожніх воріт. І коли уже на стадіоні шанувальники «Стиру» на знак перемоги своєї команди дружно заспівали пісню про Маневиччину, про рідне село, м’яч опинився у воротах гостей — 1:1.


Згідно з положенням про розіграш суперкубка, командам довелося визначати переможця не у додаткові два тайми по 15 хвилин, а в серії післяматчевих 11–метрових ударів. Це був суперпоєдинок пенальтистів, який викликав величезне захоплення у глядачів на трибунах. У лучан схибили із «позначки» Олександр Рубцов і Андрій В’юник (в обох випадках чудову реакцію вкотре продемонстрував воротар Владислав Сніжко), у маневиччан не забив Роман Козлинець. Проте були влучні удари Дмитра Редька, Андрія Попіка, Василя Лойка і Василя Лавренюка.



4:2 — суперкубок уперше здобувають гравці «Стиру», які цю перемогу присвятили своєму односельчанину, випускнику місцевої загальноосвітньої школи, який смертю героя загинув рівно два роки тому, 24 серпня 2014 року, під Іловайськом.


В урочистій обстановці голова федерації футболу Волині Віталій Кварцяний і головний редактор газети «Волинь–нова» Олександр Згоранець вручили командам–фіналістам красені–кубки, а гравцям — пам’ятні медалі. Володарями індивідуальних призів, встановлених редакцією газети, стали воротар Владислав Сніжко, захисник Роман Філь, півзахисник Олександр Неделюк, нападаючий Володимир Коваль і тренер команди–переможниці Іван Малець. До речі, відразу після вручення нагород головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний запросив чотирьох гравців «Стиру» на тренування до дублюючого складу команди прем’єр–ліги.


Ось бачите, а дехто вважає, що у волинській глибинці не ростуть футбольні таланти…



Найцікавіші відеофрагменти гри і коментарі – на нашому відео:



Фото Олександра ФІЛЮКА. Відео Олександра ПІЛЮКА.


 


Telegram Channel