Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
«Завдяки Ользі я схудла на 30 кілограмів і змогла стати мамою» (відео)

Волинь-нова

«Завдяки Ользі я схудла на 30 кілограмів і змогла стати мамою» (відео)

Багатьох відвідувачів оновленого сайту «Волині-нової» зацікавив «оздоровчий відеорозділ», який веде лучанка Ольга Філюк (на фото), тренер із фітнесу, спеціаліст із фізичної реабілітації, до якої на заняття люди ходять родинами упродовж багатьох років, забуваючи про погане самопочуття і зайві кілограми. У чому секрет невсипущої енергії цієї чарівної жінки, турботливої дружини і мами трьох донечок, авторитетного фахівця і справжньої особистості?

Галина СВІТЛІКОВСЬКА


«Розумниця, відмінниця, а вибрала…фізкультуру…»


Коли після закінчення 9 класу Оля заявила, що піде у педагогічне училище на спеціальність «фізична культура», вчителі відмовляли: «Такий розум пропаде…». Але дівчина у своєму виборі не сумнівалася, бо ще школяркою зрозуміла, що спорт — це шлях до самовдосконалення. Як і більшість дівчаток, бігала на танцювальний гурток, грала в теніс, вчилася у художній школі, але знайшла себе по-справжньому тільки в секції дзюдо.




Спорт завжди дисциплінує, формує характер, вчить організованості, зібраності, допомагає в житті досягати мети, — розмірковує наша співрозмовниця, яка переконалася в цьому на власному досвіді.



Не знала про цей вид бойового мистецтва майже нічого. Прийшла до школи тренер «вербувати» бажаючих опановувати дзюдо — і майже півкласу зголосилося. Потім, правда, у більшості бажання відпало, а я з 12 років стала серйозно займатися, відчула, що це — моє. Зламала руку — мовчала, щоб батьки не заборонили ходити на тренування, аж поки силою не повели на рентген. Коли грипувала, з температурою йшла в спортшколу. У 14 років стала кандидатом у майстри спорту, зайняла друге місце в Україні у своїй віковій групі. Що дало мені дзюдо? Спорт завжди дисциплінує, формує характер, вчить організованості, зібраності, допомагає в житті досягати мети, — розмірковує наша співрозмовниця, яка переконалася в цьому на власному досвіді.



Оля Філюк: «Спорт допомагає в житті досягти мети»


І в педучилищі, і в Луцькому інституті розвитку людини університету «Україна» вона була однією з найкращих студенток. Працювала тренером із дзюдо. Здобула спеціальність реабілітолога–масажиста. У 20 років вийшла заміж.


До речі, Ольга – редакційна невістка, дружина верстальника-дизайнера і фотокореспондента Олександра Філюка. Під час колективних мандрівок Україною мали змогу ближче познайомитися з «другою половинкою» нашого колеги. Стежили за її успіхами, дивувалися, як вона все встигає і вдома, і на роботі, залишаючись завжди енергійною, красивою, як з обкладинки модного журналу. Ольга напівжартома пояснює усе так:


Це завдяки фітнесу. Зацікавилася ним після того, як народила першу донечку. Не хотілося втратити форму. Вишукувала різні комплекси вправ, тренувалася, правильно харчувалася — і бачила, що це дає гарний результат. Хотілося й іншим допомагати. Дев’ять років тому в Будапешті, біля одного з пам’ятників, де туристам радять загадувати бажання, я подумала, що хотіла б працювати персональним тренером у сучасному оздоровчому центрі. І через рік це стало реальністю.


Провела два тренування і поїхала народжувати


Робота захопила Ольгу настільки, що другі пологи ледь не застали її у спортзалі. Вдень провела два тренування, а тоді поїхала в пологовий «купувати» донечку Юлю. Маленькій виповнилося чотири тижні — повернулася на робоче місце, викроюючи зранку і ввечері по 3 години для занять з людьми, які довірили їй своє здоров’я.


– Серце підводить, тому шукала грамотного тренера. А Ольга знає, які навантаження мені підходять, тиск міряє, частоту пульсу перевіряє. Лікар-кардіолог її тактику тренувань схвалив, — розповідала «клієнтка зі стажем».



За гарними відгуками – велика праця персонального тренера, яка враховує індивідуальні особливості, стан здоров’я, фізичні можливості кожного, з ким працює, складаючи комплексний план корекції збоїв організму.



Оля для мене не просто тренер, а ще й лікар, дієтолог, психотерапевт і просто споріднена душа. Завдяки їй я схудла на 30 кілограмів і змогла стати мамою, – почули від іншої жінки.


За гарними відгуками — велика праця персонального тренера, яка враховує індивідуальні особливості, стан здоров’я, фізичні можливості кожного, з ким працює, складаючи комплексний план корекції збоїв організму. Кожному окремо підбирає вправи, радить, як харчуватись, як зменшити негативний вплив стресів.


Багато читаю спеціальної медичної літератури, «визбирую» по крупинці ефективні методики в інтернеті. Добре, що чоловік і мама з розумінням ставляться до цього, допомагають у всьому. Після того, як у нас народилася третя донечка, стало бракувати годин у добі, хоч завжди встаю о 5.40. А пізно ввечері, поклавши дітей спати, обливаюсь холодною водою, щоб відновити працездатність і бути в тонусі. Це перевірений спосіб загартування, оздоровлення, поліпшення стану шкіри. Щоденно не тільки інших інструктую, а й сама тренуюсь, бо це дає енергію, сили, позитивні емоції, – перелічує секрети успішності, гарного настрою і доброго самопочуття Ольга Філюк.



Сімейство Філюків у повному зборі.


Ну а найбільше джерело радості, як і для кожної жінки, – діти, трійко невгамовних сонечок. Найстарша донечка вже піде у шостий клас, відмінниця, захоплюється східними танцями. П’ятирічну Юлю мама планує віддати у якусь спортивну секцію, а наймолодшенька, якій ще й трьох нема, скоро піде у дитсадок. Люблять малі Філюки активний відпочинок, часто з батьками подорожують. І фізкультуру шанують, бо мають маму за приклад.



«Повторюйте за мною» , – закликає ведуча «оздоровчого відеорозділу» сайту «Волині-нової».


На наше прохання Ольга Філюк дала згоду бути «персональним тренером» і для вас, дорогі читачі. Сьогодні вона пропонує такі вправи.


Вправи для зміцнення м’язів спини


Багато хто наприкінці робочого дня скаржиться на біль у попереку. Його причина в тому, що м’язи, які повинні створювати «корсет» для хребта, надто слабкі та не розвинені. Саме тому варто попрацювати над цією проблемою. Ви можете виконувати кожну вправу від 10 до 25 разів, залежно від рівня підготовки. Для цього знадобляться гантелі та гімнастична палиця. Замість них можна використати пляшечки з водою та будь-яку палицю



1. Вихідне положення. Стійка – ноги нарізно, палицю тримаємо посередині, руки на невеликій віддалі одна від одної. На видиху тягнемо палицю до підборіддя, на вдиху займаємо вихідне положення.


2. Стійка — ноги нарізно, нахил вперед, живіт напружений, спина прогнута, коліна напівзігнуті. На видиху тягнемо гантелі до себе, зводячи при цьому лопатки.


3. Вихідне положення — стійка на колінах, спираючись на кисті. На видиху відводимо руку вбік.


4. Лягаємо на живіт, тримаючи палицю у прямих руках. На видиху прогинаємося вгору.


5. Вихідне положення те ж. На видиху тягнемо палицю за голову. При цьому ноги не торкаються килима. Ви маєте відчувати, як працюють м’язи спини. Сіли на п’ятки – потягнулись.


6. Лишаємось лежати на животі. На видиху піднімаємо руку та ногу вгору по діагоналі.


Фото Олександра ФІЛЮКА. Відео Олександра ПІЛЮКА.


«Будьмо здорові!». Вправи для м'язів спини. Випуск №3



 


 

Telegram Channel