Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Степан ІВАХІВ: «Після дворічної паузи державні кошти нарешті прийдуть на Полісся»*

Волинь-нова

Степан ІВАХІВ: «Після дворічної паузи державні кошти нарешті прийдуть на Полісся»*

У 2014 році після втечі Януковича Верховна Рада сформувала новий Кабінет Міністрів, який одразу взявся за скорочення всіх державних програм, щоб Україна не збанкрутувала. Потім Росія розпочала бойові дії на Сході України, тож у 2015–му також довелося всі державні програми мінімізувати, залишаючи лише ті, від яких залежить життєдіяльність країни

Олексій ГОНЧАРУК


Отже, про будь–які видатки з державного бюджету на ремонти сільських шкіл, садочків чи лікарень взагалі не йшлося впродовж двох років. Кошти на всі ремонтні, будівельні та відновлювальні роботи, які здійснювалися в Старовижівському, Ратнівському, Шацькому, Ковельському районах та місті Ковелі, виділяли або з благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», або з місцевих бюджетів.


У 2016 році Кабінет Міністрів України нарешті відновив фінансування програм Фонду регіонального розвитку та програми соціально–економічного розвитку місцевих громад. Але поставив чіткі вимоги: для отримання коштів на будівництво чи ремонт об’єктів територіальна громада повинна мати проектно–кошторисну документацію, експертизу, часткове фінансування з місцевих бюджетів, а головне — будівництво має бути завершено в 2016 році.


Як тільки стали відомі всі вимоги Кабміну, ми з командою одразу взялися до роботи, — згадує Степан Івахів. — Для того, щоб усе вдалося і кошти прийшли на Волинь, потрібні були злагоджені дії офісу народного депутата, облдержадміністрації, районних адміністрацій та місцевих рад. Якби хоч одна ланка цього ланцюга не спрацювала, про державні кошти можна було б забути. Але завдяки скоординованій роботі нам вдалося вперше за 3 роки залучити їх на округ, — зазначає народний депутат.



Для того, щоб усе вдалося і кошти прийшли на Волинь, потрібні були злагоджені дії офісу народного депутата, облдержадміністрації, районних адміністрацій та місцевих рад. Якби хоч одна ланка цього ланцюга не спрацювала, про державні кошти можна було б забути.



Постановою Кабінету Міністрів передбачено кошти з Фонду регіонального розвитку на Волинську область у сумі 58 516,274 тисяч гривень. За рахунок цих асигнувань на виборчому окрузі Степана Івахіва будуть профінансовані:


капітальний ремонт дитячого садочка у селі Колодяжне Ковельського району – 5 млн 208 тис. грн;


добудова спортивного комплексу в спеціальній школі–інтернаті у селищі Заболоття Ратнівського району — 6 млн 634 тис. грн;


реконструкція центру розвитку дитини корекційного спрямування у селі Якушів Ратнівського району — 1 млн 231 тис. грн;


реконструкція під дошкільний навчальний заклад приміщення інтернату в селі Кримне Старовижівського району — 3 млн 262 тис. грн;


будівництво загальноосвітньої школи у селі Білин Ковельського району – 19 млн 903 тис. грн.


Іншою постановою Кабінету Міністрів передбачено виділення на Волинську область ще 48 520, 883 тис. грн як субвенції місцевим бюджетам на соціально–економічний розвиток територій.


У виборчому окрузі Степана Івахіва до фінансування як субвенція з державного бюджету належать такі об’єкти:


капітальний ремонт дитячого навчального закладу в селі Уховецьк Ковельського району — 2 млн 177 тис. грн;


капітальний ремонт покрівлі НВК ЗОШ І — ІІ ступеня — дитячий садок в селі Язавні Ратнівського району — 986 тис грн;


капітальний ремонт частини даху загальноосвітньої школи в селі Гута Ратнівського району — 1 млн 370 тис. грн;


капітальний ремонт покрівлі дошкільного навчального закладу у селищі Заболоття Ратнівського району — 350 тис. грн;


реконструкція шатрової покрівлі Центральної районної лікарні в селищі Стара Вижівка — 990 тис. грн;


реконструкція приміщення інтернату ЗОШ І — ІІІ ступеня під дошкільний навчальний заклад в селі Сереховичі Старовижівського району — 4 млн 653 тис. грн;


капітальний ремонт фасаду комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла–садок) № 14» у місті Ковель — 1 млн 499 тис. грн.


Дякую всім, хто кілька місяців працював заради того, щоб державні кошти нарешті потрапили на Волинь. Разом ми зробили добру справу, і я переконаний, що зробимо ще більше, — підсумував Степан Івахів.


 


 

Telegram Channel