Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як побороти корупцію на митниці, коли вони возять на Київ по 600 000 доларів данини?

Волинь-нова

Як побороти корупцію на митниці, коли вони возять на Київ по 600 000 доларів данини?

За клопотанням військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону суд обрав запобіжні заходи для начальника відділу митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС України та його заступника у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 318 000 гривень для керівника та 140 000 гривень для його підлеглого. Їх відсторонено від посад. Про це інформує прес–служба відомства

Марина ЛУГОВА


А ще нагадує, що військова прокуратура спільно із СБУ затримала митників під час одержання 700 та 900 доларів США неправомірної вигоди за видачу дозвільних документів під час митного оформлення вантажу. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі). Досудове розслідування триває.


Тим часом голова Волинської обласної ради Ігор Палиця на позачерговій сесії оголосив шокуючу суму, яку втратив наш край через бездіяльність митниці. На його переконання, у системі роботи української митниці досі не зникла корупція.



Нам не важливо, 600 тисяч доларів чи мільйон він возить до столиці. Наша область втратила 200 мільйонів гривень, і він за це має відповідати».



«Як ви думаєте, за що звільнили попереднього керівника Волинської митниці? Він розказував, що возив до Києва 600 тисяч доларів, а від нього вимагали мільйон. Я готовий підтвердити цю інформацію, якщо мене викличуть на допит, – запевнив голова обласної ради і додав: – Призначили Шавлака, якого, згідно із доповідями ДФС, перевели із Чернігівської митниці, де була контрабанда цигарок. Продукцію Гродненської тютюнової фабрики ввозили з російської сторони, а офіційно нібито заходили порожні автомобілі. Шавлак за цим всім стояв, а сьогодні «кришує» контрабанду тут. Це його людей зловили на хабарництві. Нам не важливо, 600 тисяч доларів чи мільйон він возить до столиці. Наша область втратила 200 мільйонів гривень, і він за це має відповідати».


Ігор Палиця повідомив депутатам та присутнім на сесії, що цими днями розмовляв з очільником українського уряду щодо ситуації, яка склалася на Волинській митниці. Пан Гройсман, зі слів голови облради, пообіцяв, що керівника митниці на Волині замінять упродовж найближчого часу.

Telegram Channel