Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Із тавром корупціонерів іде у відставку еліта судової системи Волині» (відео)

Волинь-нова

«Із тавром корупціонерів іде у відставку еліта судової системи Волині» (відео)

Сьогодні колектив апеляційного суду області урочисто попрощався зі своїми найкращими суддями, які написали заяви на звільнення

 Тамара ТРОФИМЧУК


У судовій системі України і Волині відбуваються зміни, які можна порівняти із землетрусом. 8 вересня Верховна Рада проголосувала за звільнення 500 суддів, які написали відповідні заяви. Серед них і судді апеляційної інстанції Волинської області. Тож уже сьогодні в установі на десять працівників стало менше. З роботи пішли найдосвідченіші та найаворитетніші служителі Феміди, чий трудовий стаж обчислювався десятиліттями: Олександр Фідря, Оксана Завидовська-Марчук, Григорій Бешта, Анатолій Лозовський, Сергій Міліщук, Людмила Мудренко, Микола Польовий, Галина Силка, Анатолій Хомицький, Катерина Антонюк. Заяви про відставку судді написали під впливом громадської думки і безкінечних розмов про корупцію.


Я зовсім не кажу, що в судовій системі все ідеально. Ні. Але раз понастворювали стільки правоохоронних органів, то нехай вони займаються цими питаннями. Натомість держава змусила піти інших людей, ще й поставила на них тавро корупціонерів, підкреслив голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк. Але я хочу сказати, що це йде у відставку еліта судової системи Волині і нашої держави. Кажу це свідомо, відверто, тому що так є. Якщо хтось називає це рефомою, то я не боюся сказати: це руйнація держави. Насправді реформатори переслідують зовсім іншу мету. Тому неспроста ідуть у відставку люди досвідчені, які мають життєвий досвід. Але найкращий суддя час. І він все розставить на свої місця.


Пряма мова (відео Олександра ПІЛЮКА):




 Робота апеляційного суду наразі практично паралізована.



Кожному з десяти суддів Петро Філюк вручив подяки із занесенням у трудову книжку та особову справу. Разом із суддями безробітними стали десять їхніх помічників фахових, добросовісних людей, як звучало у багатьох виступах. Судді та їхні помічники покинули залу під оплески колег (на фото).



Багато хто не стримував сліз і небезпідставної тривоги: із 34 суддів апеляційної інстанції 10 вже звільнилися, ще 4 написали заяви, а 8 ймовірно теж послідують їхньому прикладу. Робота апеляційного суду наразі практично паралізована.


Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Telegram Channel