Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Данилко мріє стати «художником-поліцейським»

Волинь-нова

Данилко мріє стати «художником-поліцейським»

Хлопчик не міг розгледіти літер у букварику і цифр, які вчителька писала на дошці, жив у напівтемряві й почувався обділеним долею–мачухою. Чотири роки тому ми розповіли про те, як небайдужі люди взялися змінити життя вихованця Заболоттівської школи-інтернату на краще


А перейнявся долею хлопця Дмитро Глазунов, який тепер є головою благодійного фонду «Рідна Волинь». Нещодавно він відвідав Данилка Нінічука та інших учнів Заболоттівської школи–інтернату для діток із вадами розвитку. Згадували, як розпочалася їхня дружба.


Коли в обласному музично–драматичному театрі проходила благодійна акція «Серце віддаю дітям», організована УСБУ у Волинській області, то на екрані показали 8–річного Данилка з вродженою косоокістю, який був майже незрячим. Наступного ж дня Дмитро Глазунов звернувся до фахівців обласного дитячого територіального медичного об'єднання з проханням обстежити хлопчика, провести лікування та операцію. Данилка взяли під опіку авторитетні й висококваліфіковані лікарі–офтальмологи, які ліквідували його ваду і відновили 60 відсотків зору. Особливий привіт Данилко передавав своїм рятівницям Маргариті Генріхівні Потягайло та Любові Матвіївні Жук, про яких згадує з великою вдячністю.


А вчителі хлопчика розповіли, що вже через 3 місяці після операції він наздогнав однокласників у засвоєнні шкільної програми. Тепер Данилко любить малювати, читати і мріє стати «художником–поліцейським».


За чотири роки Дмитро Глазунов, який також очолює громадську організацію «Волинська обласна лікарняна каса», допоміг підлікувати декількох діток Заболоттівської школи–інтернату.


 

Telegram Channel