Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Запасіться томатним соком

Волинь-нова

Запасіться томатним соком

Дослідження американських учених засвідчили, що цей напій запобігає онкозахворюванням і руйнуванню кісткових тканин


Помідори завдяки пігменту лікопіну є одними з лідерів серед овочів за вмістом антиоксидантів, що «відповідальні» за процеси старіння в організмі, перешкоджають утворенню ракових клітин, а також розвитку коронарних хвороб. Ще у 1995 році у Гарвардській школі науковці довели, що ті чоловіки, які їдять багато страв із помідорів, на 21 відсоток рідше хворіють на рак простати. Усім учасникам експерименту протягом чотирьох тижнів щодня давали по 500 мл томатного соку. За результатами дослідження вчені прийшли до висновку: лікопін розчиняється в жирі. Для кращого його засвоєння у томатний сік бажано додавати чайну ложку оливкової олії.


Зазвичай під дією високих температур знижуються корисні властивості плодів і овочів. З помідорами усе навпаки. Після консервування, приготування томатного соусу чи пасти цінність їх тільки зростає.


Не варто ігнорувати «золоте яблуко» і представницям прекрасної статі. На думку канадських учених, томатний сік може вберегти їх від руйнування кісткових тканин після настання менопаузи. Тож щоб запобігти остеопорозу, який призводить до частих переломів, налягайте на помідори.


 

Telegram Channel