Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Ватикан ускладнив правила перевірки чудес

У всьому, що стосується передбачуваного дива, повинна дотримуватися службова таємниця

У Ватикані оприлюднено новий порядок роботи медичної комісії, яка діє при Конгрегації канонізації святих, у тому, що стосується встановлення достовірності чудес, здійснених за клопотанням подвижників.


Нові правила були розроблені спеціальною комісією, створеною у вересні 2015 року, передає LB, спираючись на повідомлення Радіо Ватикану.



Серед нововведень, зокрема, обмежена кількість досліджень: кожен випадок не може піддаватися експертизі більш ніж 3 рази



«Документ містить деякі поправки, які слугують науковою та історичною достовірністю передбачуваних чудес за заступництвом святих», - йдеться у повідомленні.


Серед нововведень, зокрема, обмежена кількість досліджень: кожен випадок не може піддаватися експертизі більш ніж 3 рази, і для кожного нового аналізу потрібна присутність комісії в новому складі. У всьому, що стосується передбачуваного дива, повинна дотримуватися службова таємниця.


Введення нових правил продиктоване бажанням Папи Римського Франциска зробити процес прозорішим, оскільки він пов'язаний з пожертвами вірян на користь претендентів на канонізацію.



Telegram Channel