Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Кримські татари відзначать річницю блокади півострова

Планується масштабний автопробіг і хода поблизу КПВВ «Чонгар»

Поблизу адміністративного кордону з аннексированным Кримом сьогодні пройде акція кримських татар, присвячена першій річниці цивільної блокади півострова. – повідомляє 112 Україна. .


За словами координатора громадянської блокади Криму Ленура Іслямова, вже йде активна підготовка до акції протесту.


«Ми збираємо велику автоколону, яка буде збиратися на пункті пропуску перед Азовським постом ДАІ. Далі у нас рух автоколони, яка прибуває до Херсона з Одеси, з Новоолексіївського району, з Генічеська, з Мелітополя, кримські вже теж прийшли (з Криму вийшли). Всі разом формуємо колону з державними і кримськотатарськими прапорами, починаємо рух в стороні села Чонгар до пункту пропуску КПВВ "Чонгар". Там у нас акція: маршем проходимо аж до російських позицій на чолі з депутатом Верховної Ради Рефатом Чубаровим», - розповів Іслямов.



встановили українське радіо, яке віщає туди на окуповану територію, це теж елемент прориву антиблокади



Говорячи про можливі провокації, яких напередодні побоювалися в Держприкордонслужбі, Іслямов заявив, що, якщо вони і будуть, то залишаться на совісті РФ.


«Сьогодні буде запуск кульок (повітряних, - ред.) з листівками, які ми закидаємо туди, ми зараз встановили українське радіо, яке віщає туди на окуповану територію, це теж елемент прориву антиблокади, яка там зараз існує», - додав Іслямов.


Нагадаємо, 20 вересня 2015 року кілька сотень активістів заблокували дорогу для вантажного транспорту, яка веде до анексованого Криму.


 


 

Telegram Channel