Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пісню «Два кольори» чули? Архів людини, яка її вперше заспівала... викинули на смітник (відео)

Волинь-нова

Пісню «Два кольори» чули? Архів людини, яка її вперше заспівала... викинули на смітник (відео)

Шокуючий факт на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив журналіст Вахтанг Кіпіані


Виявляється, особистий архів усесвітньо відомого оперного співака, який першим заспівав суперхіти 1960-1970-их – «Два кольори», «Києве мій», «Пісню про рушник», «Ясени», «Черемшина» Героя України, народного артиста України, лауреата Шевченківської премії Дмитра Гнатюка (1925 – 2016) опинився на смітнику.


«І ось зараз оці 50 кілограмів спадщини, які заповнили 8 коробок (на фото), переді мною. Тисячі листів. Документи. Афіші. Тисячі фотографій. Те, що мало б бути в архівному фонді – пішло на смітник. Слава Богу, що є божевільні, кому не вшистко єдно», – написав у «Фейсбуці» Вахтанг Кіпіані.




Тисячі листів. Документи. Афіші. Тисячі фотографій. Те, що мало б бути в архівному фонді – пішло на смітник.



Серед викинутих речей були книги, подаровані співакові, його листи, фотографії різних років. Серед них багато знімків були зроблені самим співаком. «Розбираю архів Дмитра Гнатюка. Я й не знав, що маестро любив фотографувати квіти, дерева, всяку городину. Сотні й сотні знімків», – розповів Вахтанг Кіпіані.


Смітник, у якому небайдужі брати Василь і Володимир Рябоклячі знайшли архів, розташований поблизу будинку на вулиці Городоцького, у якому мешкав Дмитро Михайлович. Останнім часом там ніхто не жив...


Дмитро Гнатюк помер 29 квітня цього року, через місяць після свого 91-річчя. Три місяці тому залишила світ і його дружина Галина Макарівна. Як повідомляє «Україна молода», у Дмитра Гнатюка залишився син Андрій, мовознавець.



Telegram Channel