Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Горохів: не допоможуть суботники – будуть чималі штрафи

Про це йшлося під час обговорення на «круглому столі», на який громадська рада при голові Горохівської райдержадміністрації запросила керівництво міста і місцевої поліції

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Напередодні члени цього дорадчого органу провели анкетування серед жителів Горохова, в якому взяли участь майже 200 респондентів. Із відповідей опитування ініціатори вирізнили найактуальніші, на думку горохівчан, проблеми. Щоб запропонувати різностороннє бачення їх вирішення, голова громадської ради Людмила Бондар запросила на засідання Горохівського міського голову Віктора Годика, директора  ТзОВ «Еталон» Анатолія Клембу, начальника Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Сергія Поторася.


Після слухання інформації начальника Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Сергія Поторася щодо діяльності групи реагування патрульної поліції замість колишнього ДАІ міркували, як «стримати» водіїв, які надто люблять швидкісну їзду. На міських дорогах, неподалік яких знаходяться школи і дитсадки, обмежити швидкість автівок береться мерія, на автотрасі Львів-Луцьк обмеження правомірна зробити лише служба автомобільних доріг області, до якої члени громадської ради вирішили звернутися з відповідним клопотанням. Однак, як зазначив Сергій Поторась, звинувачувати у вчиненні ДТП було б справедливо не лише водіїв, а й інших учасників дорожнього руху. Безпека пішохода залежить насамперед від його особистої культури на дорозі і тротуарі – з цією думкою головного полісмена району погодилися всі присутні.



Як достукатися до совісті тих, хто непотріб із свого подвір’я викидає у парк, соснину, на окраїни міста і у придорожні смуги? Як упросити господарів і господинь виносити до трактора сміття лише в поліетиленових пакетах?



Переймалися і «невмирущою» проблемою сміття. Що заважає людям виносити його на трактор, який в один час курсує вулицями міста? Чому з «Еталоном» уклали договори лише трохи більше 50 відсотків власників дворів? Як достукатися до совісті тих, хто непотріб із свого подвір’я викидає у парк, соснину, на окраїни міста і у придорожні смуги? Як упросити господарів і господинь виносити до трактора сміття лише в поліетиленових пакетах?


Доречними під час обговорення цієї проблеми були думки щодо організації суботників для жителів найбільш засмічених вулиць. Проситимуть й інспектора екологічної служби карати чималими штрафами тих, хто свідомо робить пакість, засмічуючи і наше місто, і свою совість.

Telegram Channel