Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Так там буде з кожним, хто задумає переворот

Волинь-нова

Так там буде з кожним, хто задумає переворот

Радник глави «ЛНР», колишній «голова Радміну «ЛНР» Геннадій Ципкалов (на фото), затриманий у справі про спробу перевороту в «Республіці», наклав на себе руки

Про це повідомив у суботу «начальник управління з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури «ЛНР» Сергій Рахно, повідомляє «Українська правда» з посиланням на сепаратистське видання «Луганський інформаційний центр».


«Сьогодні вночі затриманий Ципкалов, ймовірно усвідомивши глибину своїх злочинних дій і усвідомивши, що надана ним оперативна інформація про коло осіб, які беруть участь у змові з метою повалення законної влади в «Республіці», є безумовно небезпечною для його життя, і будуть зроблені спроби його фізичної ліквідації змовниками, які перебувають на свободі, наклав на себе руки шляхом повішення», – сказав Рахно.


За його словами, в даний час його труп оглянутий слідчими та експертами і спрямований на судово-медичну експертизу з метою встановлення точної причини смерті.



21 вересня ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький заявив про підготовку перевороту в «ЛНР».



Повідомляється також, що «Генеральна прокуратура «ЛНР» порушила кримінальну справу за фактом спроби захоплення влади.


«У ході розслідування встановлено попереднє коло осіб, які в ході неодноразових зустрічей протягом 2014 – 2016 років домовилися про реалізацію сценарію щодо зміщення, в тому числі з фізичною ліквідацією, керівництва «Республіки» в особі глави «Республіки», перших керівників Ради міністрів, Народної ради, силових структур «Республіки», з подальшим заняттям зазначених посад певним колом осіб», – повідомив Рахно.


Він також заявив, що в ході слідства затриманий один з керівників «Народної міліції «ЛНР» Кисельов, який «дав свідчення про механізм і коло осіб, причетних до спроби державного перевороту».


Рахно також повідомив, що на суботу за участю Ципкалова і Кисельова планувалися слідчі дії.


«У зв’язку з наявністю оперативної інформації про спробу фізичної ліквідації зазначених затриманих осіб іншими учасниками змови, затримані утримувалися в одному з адміністративних будівель органів влади «ЛНР», – сказав він.


26 грудня 2015 року Ципкалов, який займав пост «голови Ради міністрів «ЛНР», попросив «главу «Республіки» прийняти його відставку. Надалі Ципкалов на посаді «радника голови «ЛНР» курирував «військово-промисловий комплекс».


Як повідомлялося, 21 вересня ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький заявив про підготовку перевороту в «ЛНР», організаторів якого він пов'язав з Україною і, водночас, не виключив наявність у них «покровителів» у РФ.


 Плотницький також підтвердив, що на минулому тижні померли в Росії померли його батьки. За неофіційною версією літнє подружжя проживало у російському Воронежі й  померло від отруєння грибами.


 За неофіційною версією, батьки Плотницького померли не випадково. Їх нібито отруїли, щоб створити кращі умови для чергового замаху на Плотницького. Ватажок бойовиків від такої страшної звістки, на думку його ворогів, мав втратити пильність, і поспішаючи до Росії, несвідомо послабив би рівень заходів охорони.

Telegram Channel