Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Шахтар» - «Волинь» - 3:0 (відео)

Волинь-нова

«Шахтар» - «Волинь» - 3:0 (відео)

Підопічні Віталія Кварцяного так і не змогли спростувати прогнози букмекерів

«Шахтар» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк) – 3:0 (1:0 – Артем Кичак, 41 хв. (автогол); 2:0 – Іван Ордець, 60 хв.; 3:0 – Андрій Борячук, 78 хв.)


Львів. Стадіон «Львів-Арена». 24 вересня. 17.00. Суддя Катерина Монзуль (Харків).


Волинь: Кичак, Романюк, Логінов, Шаповал, Мелінишин, Герасимюк (к), Мемешев (Никитюк, 82), Хомченко, Дудік, Деда (Чепелюк, 46), Петров (Дмитренко, 75).


Попередження: Герасимюк (57). Вилучення: немає.


Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Відразу п’ятьом гравцям сьогоднішнього стартового складу «Волині» немає ще й 20 років.



Відразу п’ятьом гравцям сьогоднішнього стартового складу «Волині» немає ще й 20 років. Сергію Мелінишину, Сергію Петрову, Юрію Романюку та Артему Дудіку – по 19, а Ярославу Деді – 17! Навіть на офіційному сайті «Волині» третина сьогоднішнього «старту» значиться не в основному, а в молодіжному складі…


У те, що «Волинь» зачепиться за очки, не вірили букмекери – котирування на перемогу «Шахтаря» були в межах 1,02-1,04. І підстави для того, будьмо відвертими, були. «Шахтар» з хорошим «запасом» посідає перше місце, «Волинь» – передостаннє. Гірники в Чемпіонаті України забивають вже у 85 (!) матчах поспіль. Можна було знаходити й інші подібні аргументи.


Але хотілося знайти й контраргументи! Скажімо, наш капітан Олег Герасимюк завтра святкуватиме 30-річчя. Чом би не зробити було йому подарунок?


«Шахтар» взявся до справи з перших хвилин. Моменти, зокрема й «вбивчі», виникали мало не один за одним. Кілька приголомшливих сейвів видав Артем Кичак. Тому ще прикрішим є пропущений на 41-й хвилині гол. Після прострілу Бутка наш воротар підсік м’яча у власні ворота…


Показовою є заміна «Волині» на другий тайм: замість 17-річного Ярослава Деди вийшов «досвідченіший» Олександр Чепелюк – 5 вересня хлопець відсвяткував 19-річчя…


«Шахтар» знову атакував, Кичак знову рятував. Проте на 60-й хвилині Іван Ордець подвоїв перевагу гірників. А на 78-й хвилині Андрій Борячук (який опинився у заявці лише завдяки низці кадрових втрат гірників) довів рахунок до розгромного.


Відеоогляд гри можна переглянути за цим посиланням – https://www.youtube.com/watch?v=TD6A9oGj3rc :



У післяматчевому коментарі головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний заявив:


«Сподіватимемося, що команда отримала досвід. «Шахтар» був швидший, технічніший. «Шахтар» у будь-який момент міг зірватися в атаку шістьма-сімома футболістами.


Ми готувалися до того, щоб чинити серйозний опір і грати у футбол. Опір ми чинили, але не створювали гостроти.


В цілому поставив би команді за гру три з мінусом».


Натомість головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека сказав:


«Ми сьогодні грали досить добре, могли виграти ще з більшим результатом. Після першого тайму пішли в роздягальню трохи розчарованими, оскільки не реалізували стільки моментів.


Агресивність завжди важлива, особливо з точки зору організації оборони. Відчувалося, що у деяких гравців вже були думки про матч Ліги Європи, тому грали сьогодні не досить інтенсивно. В цілому провели хороший поєдинок».


Чемпіонат дублерів. «Шахтар» U21 – «Волинь» U21 – 6:0 (1:0 – Сагуткін (22), 2:0 – Зубков (31), 3:0 – Матвієнко (36), 4:0 – Глущук (55), 5:0 – Арабідзе (57), 6:0 – Зінкевич (84)).

Telegram Channel