Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Михайла Грушевського вшанували у Польщі

У Холмі депортовані українці, зокрема, члени Волинського, Львівського, Київського товариства «Холмщина», взяли участь у Божественній літургії з нагоди Різдва Пресвятої Богородиці, свята Холмської ікони Божої Матері

Оксана КРАВЧЕНКО


Також було відправлено панахиду за душу Михайла Грушевського та посвячено хрест у пам’ять великого сина України, встановлений біля храму святого Івана Богослова, в якому 28 жовтня 1866 року був охрещений новонароджений.



Було відправлено панахиду за душу Михайла Грушевського та посвячено хрест у пам’ять великого сина України, встановлений біля храму святого Івана Богослова, в якому 28 жовтня 1866 року був охрещений новонароджений.



Учасники ювілейних заходів поклали вінки до меморіальної дошки на честь видатного вченого і державного діяча України, відвідали урочистий концерт, виставки, взяли участь у міжнародній науковій конференції «Михайло Грушевський та його мала батьківщина — Холмщина у ХІХ та ХХ століттях».


Організатором цих імпрез виступило Українське товариство (голова — доктор Григорій Купріянович), співавторами — посольство України в Республіці Польща, Генеральне консульство України в Любліні, Почесний консул України в Холмі, міська влада.


Члени Волинського товариства «Холмщина» сприяли добровільними пожертвами виготовленню хреста на вшанування пам’яті Михайла Грушевського, повідомив його голова письменник Микола Онуфрійчук.

Telegram Channel