Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

Свято народження книжки «Мій зов»

У Мизовому Старовижівського району відбулася презентація Миколи Шаясюка



Шкода, що книжка вийшла тиражем усього 100 примірників і одразу стала бібліографічною рідкістю. Разом з тим 10 примірників видано у невеличкій приватній типографії у Канаді.



Цей вересневий день надовго запам’ятається мизівчанам, які взяли участь у презентації книжки про їх рідне село, автором якої є відомий на Старовижівщині краєзнавець Микола Шаясюк, йдеться у блозі бібліотеки-філії села Мизове.


Це була не просто презентація, а святкування дня народження книжки про село, люди якого хочуть знати свою історію та історію землі, на якій вони зростали. Розпочала захід віршем «Мамі» на слова Миколи Шаясюка учениця 10 класу Шум Ольга, бо саме матері земляка — Олександрі Терентіївні присвячена книжка. Ведучі заходу Наталія Сачик та Наталія Мацелик, представили книгу Миколи Олександровича.


Десятки років автор вивчав документи, збирав свідчення односельчан, аби відтворити історичні віхи Мизового. Чимало досліджень Миколи Олександровича друкувалися на сторінках районної та обласних газет. Публікувалися і поетичні твори, гуморески у збірках «На берегах Вижівки», «Летять літа», «Надвечір’я моє…». Його краєзнавчо-дослідницькими доробками користуються школярі та студенти села. Автор сподівається , що хтось з представників молодших поколінь доповнить книжку, зібравши нові матеріали про минувшину Мизового.



На презентацію у будинку культури зібралися освітяни, працівники культури, люди різних професій, учні мизівської школи та молодь, яких об’єднує спільне – любов до рідної землі. Своїм виступом всіх присутніх порадувало народне аматорське вокальне тріо «Барви» місцевого будинку культури. Сюрпризом Миколі Шаясюку стала пісня «Старовижівщині», яка прозвучала вперше. Його слова поклав на музику Петро Сачук.



Потім до автора вишикувалася черга охочих взяти автограф. Учасники презентації мали змогу переглянути виставку книг та дослідницьких доробок Миколи Шаясюка.



Шкода, що книжка вийшла тиражем усього 100 примірників і одразу стала бібліографічною рідкістю. Разом з тим 10 примірників видано у невеличкій приватній типографії у Канаді.


 


 

Telegram Channel