Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

До 60-річчя селища Благодатне його мешканці видали книжку

У 20016-му виповнюється шістдесят років від часу заснування селища Жовтневе, яке нещодавно отримало, так би мовити, друге хрещення — і назву Благодатне. З цієї нагоди небайдужі мешканці видали книгу «Історія та сучасність шахтарського селища Жовтневе»


                                                                                Алла ЛІСОВА



Збірка як справжня колективна реліквія служитиме не одному поколінню мешканців Жовтневого-Благодатного.



У понад двадцяти розділах зібрано чимало цікавої інформації, що стосується різних сфер життя за більш як піввіковий період. Тут є розповіді про ветеранів праці, які будували перші вулиці Жовтневого, творили його шахтарську славу, а також тих, хто зараз продовжує працювати на благо громади. Не забули про вихідців із селища, котрі, проживаючи у різних куточках України та за кордоном, пам’ятають про свою малу батьківщину.


Упорядником книги, яка побачила світ у видавничій групі «Формат», виступив попередній селищний голова Володимир Рудь. Чимало зусиль до її появи доклала багаторічний селищний секретар, громадська активістка Антоніна Солом’янюк. Місцеві підприємці не пошкодували коштів для такої потрібної справи. Збірка як справжня колективна реліквія служитиме не одному поколінню мешканців Жовтневого-Благодатного.


 

Telegram Channel