Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Як запобігти африканській чумі свиней

Навчали у Рожищенському районі


Володимир ГАК


На засіданні колегії райдержадміністрації виконувач обов'язки начальника управління Держпродспоживслужби у Рожищенському районі Ігор Барвінський повідомив, що розроблено і затверджено План дій при підозрі захворювання свиней на африканську чуму не залежно від типу ведення господарства та форми власності.



Необхідно зазначити, що половина усіх випадків зареєстровано в приватних господарствах громадян, які займались полюванням на диких кабанів, а вже від них хвороба поширилась на інші двори.



Проведено тренінг – навчання з моделюванням виникнення африканської чуми свиней із залученням представників ветеринарної медицини та відомчих служб (пожежні, лісівники) на базі Рожищенського району. Розповсюджено серед населення 3200 листівок «Обережно: африканська чума свиней» , «Що потрібно знати про африканську чуму свиней» та пам’яток для власників тварин. Необхідно зазначити, що половина усіх випадків зареєстровано в приватних господарствах громадян, які займались полюванням на диких кабанів, а вже від них хвороба поширилась на інші двори.


Держпродспоживслужбою в районі проведено перевірки 8 суб’єктів господарської діяльності по вирощуванню, утриманню, реалізації живих свиней різних форм власності. Проведено 3 засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА «Про посилення заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району».


 

Telegram Channel