Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Тепер уже офіційно: «інвалідом» називати не можна

Порошенко підписав закон про зміну терміна «інвалід». Документом вносяться зміни до офіційного перекладу українською мовою Конвенції та протоколу


Документом вносяться зміни до офіційного перекладу українською мовою Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу шляхом заміни терміну «інвалід» на «особа з інвалідністю».



Президент Петро Порошенко підписав закон, спрямований на приведення до стандартів ООН норм законодавства у недискримінаційному позначенні осіб з інвалідністю. Про це повідомляється на сайті глави держави.


Документом вносяться зміни до офіційного перекладу українською мовою Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу шляхом заміни терміну «інвалід» на «особа з інвалідністю», що забезпечить відповідність національної версії зазначених документів оригіналу їх текстів англійською мовою.


Реалізація цього закону в подальшому забезпечить приведення національного законодавства, що регламентує питання, які стосуються осіб з інвалідністю, у відповідність зі світовими стандартами коректного й недискримінаційного позначення таких осіб як «осіб з інвалідністю», а не «інвалід».

Telegram Channel