Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

«Російський шлак задрав» – українці чекають на серіал за романом Володимира Лиса «Століття Якова»

Відома культурна журналістка Валентина Клименко поділилася враженнями від допрем'єрного перегляду першої серії

"Уперше я почула, що "1+1" екранізує історичний роман Володимира Лиса "Століття Якова" від Станіслава Боклана - він скаржився на те, що грим 99-літнього Якова довго накладається, складний, і що це знущання над шкірою. Я дуже здивувалася тоді: хіба телеканали можуть таке робити? А потім моя прекрасна Альона Єремеєва (креативний продюсер серіалу "Століття Якова) розповіла, що з цією ідеєю на канал прийшла Жанна Довгич, яка потім була консультантом і редактором на проекті. Її роль тут величезна! Учора першу серію "Якова" презентували журналістам, 30 вересня усі 4 покажуть на 1+1. Режисер Бета Надич казав, що з такого матеріалу можна було зробити від 8 до 16 серій", – написала журналістка на Facebook



Валентина Клименко зізналася, що переживала: 



"По-перше, тут задіяні мої друзі, по-друге, ця якась вічно гірка українська доля і кіно про це майже ніколи не виходить людським. Для мене головний плюс: хочеться дивитися далі, тобто серіал "затягує". Відкриття, які усіх нас чекають - українські актори, є дуже добрі - Олександр Печериця з театру Франка, Роман Луцький з франківського театру імені Франка, Ганна Топчій з Театру на Лівому березі. Станіслав Боклан схожий на загримованого під 99-літнього, таке враження, що у нього на шиї шина накладена:))).


З хорошого - красива, естетська картинка: вишукана колористика, автентичні костюми, гарна операторська робота, дуже класні титри на початку. Що мене муляло? Враження, що знімали в Пирогові або іншому скансені, незаселеність кадру, трохи музейна етнографічність,- але це тільки перша серія, за якою оцінювати весь серіал не варто. Що ще? У серіалі звучить пісня "Океану Ельзи" і Христини Соловій, я подумала, що піснями Вакарчука можна ілюструвати все: і фільми про автопром, про лісове господарство, про війну, про любов, про історію, фізику, гори:)))
Чекаю "Століття Якова" як першу ластівку і піонЕра:) Російський шлак задрав", – поділилася враженнями Валентина Клименко. 



 

Telegram Channel